Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinseed, Kullanıcıların Parasını Dogecoin ve Bitcoin’e Dönüştürüp Ortadan Kayboldu

Kripto para uygulaması Coinseed kullanıcıları, rızaları olmadan birikimlerinin Dogecoin (DOGE) ve Bitcoin’e dönüştürüldüğünü bildirdi. Kullanıcılar, şirkete dava açmaya hazırlanıyor.

Coinseed kullanıcıları, hesaplarında bulunan kripto paraların Dogecoin (DOGE) ve Bitcoin’e (BTC) dönüştürüldüğünü, hesap bakiyelerinin düştüğünü ve para çekme işlemi gerçekleştiremediklerini söylüyor.

Kullanıcılar, yaşadıkları durumu aktarmak için sosyal medyada birleşti.

Sosyal medyada yaşadıklarını paylaştılar

Reddit kullanıcısı airplaneairplane, uygulamada 1.400 dolarlık kripto parasını sattığını ve onay için beklediğini aktardı. İşlemin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol eden yatırımcı, mevcut bakiyesinin 300 dolara düştüğünü gördüğünü söyledi.

Facebook’ta da grup kuran kullanıcılar, portföylerindeki kripto paraların DOGE’a ve BTC’ye dönüştürüldüğünden bahsetti. Bob Roth isimli kullanıcı ve avukatı, yaşanan durumun daha iyi değerlendirilebilmesi ve daha fazla bilgiye ulaşılabilmesi için bir form hazırladı.

Ayrıca Roth; Coinseed uygulamasının bir açılıp bir kapandığını, web sitenin kapalı olduğunu, desteğe atılan e-postaların gönderilemediğini aktardı. Kullanıcılar, şirketten hiçbir şekilde dönüş alamadıklarını bildiriyor.

coinseed-cüzdan-dogecoin
bawesome2119 adlı kullanıcının bakiyesinden bir görüntü. Kaynak

Şirkete dava açılmıştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile New York Başsavcısı (NYAG), 17 Şubat’ta Coinseed’in native tokenı CDS ile kullanıcıları dolandırarak 1 milyon dolardan fazla para çaldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. CDS’in bir değerinin olmadığı belirtildi.

Yapılan suç duyurusunda, 2017’de Coinseed’in yapmış olduğu ICO ile CDS tokenlarını satarak kullanıcıları dolandırdığı iddia ediliyor. Açıklamada, Coinseed’in New York eyaletinde veya dışında kripto para ticareti için izin almadığı belirtiliyor.

Decrypt haberine göre, Coinseed avukatı Morrison Cohen, Coinseed kurucularından haber alamadığını ifade ederek 21 Nisan’da şirketle olan ilişiğini kesmek istediğini açıkladı. Avukat, şirket CEO’su Delgerdalai Davaasambu’nun Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’a döndüğünü düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!