Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: “Davada Katettiğimiz Yoldan Çok Memnunum”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’ye karşı Aralık 2020’den beri verdikleri yasal mücadeleden şu ana dek “memnun olduğunu” açıkladı. Garlinghouse, kendilerini savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Brad Garlinghouse, gece saatlerinde Fox Business’tan Liz Claman’ın programına konuk oldu. SEC tarafından yapılmış bazı açıklamaları yorumlayan Garlinghouse, bu davanın yol açtığı zararların üstünde durdu.

“Katettiğimiz yoldan çok memnunum”

Ripple CEO’su, ABD’deki bazı devlet kurumlarının SEC’den farklı olarak XRP’yi menkul kıymet olarak tanımadığını söyledi. XRP, Hazine Bakanlığı nezdinde “para birimi” olarak görülürken, onun menkul kıymet olmadığı görüşü Japonya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde de hakim.

Hakim Sarah Netburn, mart ayında Güney New York Bölge Mahkemesinde görülen davada XRP’nin “bir para birimi olarak değere sahip” olabileceğini dile getirdi.

Brad Garlinghouse, bu gibi gelişmeleri yorumlarken “Davada şu ana kadar katettiğimiz yoldan çok memnunum.” dedi.

“Kendimizi savunacağız”

Ripple, Bitcoin’in ve Ethereum’un menkul kıymet olup olmadığının neye göre değerlendirildiğini görebilmek için SEC’nin geçmişte yaptığı iç yazışmalara erişim talep etti.

SEC avukatları, 21 Nisan’da Hakim Netburn’e bir mektup gönderip bunun davanın yönünü değiştireceğini, Ripple’ın SEC’yi “taciz etmeye” çalıştığını öne sürdüler.

Brad Garlinghouse, verdiği röportajda “Ripple gibi küçük bir şirketin, SEC’ye karşı verdiği mücadelenin ‘taciz’ olarak tanımlanmasını güç bulduğunu” söyledi.

SEC’nin Ripple’a dava açtığı gün XRP ekosisteminden 15 milyar dolar çıktığını ve bunun XRP sahiplerine zarar verdiğini söyleyen Garlinghouse, “Bu davayı Jay Clayton açtı. Biz, kendimizi savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!