Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ether Avrupa Yatırım Bankası Haberi Sonrası Rekor Kırdı

Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Ethereum ağında tahvil satışı yapacağını açıkladı. Ether fiyatı, 24 saat içerisinde ATH gördü.

Bloomberg gazetecisi Maciej Onoszko, EIB’nin Goldman Sachs, Banco Stander ve Societe Generale’nin yönetiminde iki yıllık tahvil satışı yapacağını bildirdi. Bankanın 100 milyon euro (121 milyon dolar) değerindeki dijital tahvilleri, Ethereum ağında satılacak. Bankanın hedef pazarı, uygun taraflar ve yalnızca profesyonel müşteriler olacak.

Açıklamaya göre, tahvil satışı 28 Nisan’da başlayacak ve herhangi bir listeleme yapılmayacak. Tahvil vadesi, 28 Nisan 2023’te sonlanacak. Onoszko, bu bilgiyi paylaşan kişinin kimliğinin açıklanmasını istemediğini çünkü bu konuda konuşma yetkisi olmadığını söylüyor.

ethereum-eib-bloomberg
Bloomberg’in EIB açıklaması

Ethereum fiyatı haber sonrası rekor kırdı

Reuters, konuyla ilgili SFOX gelir başkanı Danny Kim’in görüşlerine yer verdi. Danny Kim, EIB’nin dijital bono haberini Ethereum için kurumsal kullanımı tetikleyen bullish bir gelişme olarak yorumladı.

Real Vision CEO’su Raoul Pal, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada ETH’nin kullanım alanı konusunda ne kadar baskın olduğunu belirtti.

ETH, CoinGecko’ya göre 28 Nisan’da 2.709 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 300 milyar dolarlık piyasa değeriyle ETH, ikinciliğini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!