Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cebelitarık’ın Yasal Kripto Parası Artık Kullanıma Hazır

Cebelitarık‘ta açılması planlanan kripto para borsası artık aktif durumda. Cebelitarık Blockchain Borsası tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre ‘Dijital Varlık Borsası’ adlı borsa artık kullanıma hazır.

Borsada şu an için toplamda altı farklı kripto paranın (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum Classic ve Rock Token) ticareti yapılabiliyor. Rock Token, söz konusu borsanın kendi tokenı. Borsa bu token için bir ICO düzenlemiş ve 27 milyon dolar civarında yatırım almıştı. ICO sürecine yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldı. Rock Token’ın şu an için 31.2 milyon dolar düzeyinde piyasa hacmi var.

Geçtiğimiz ay borsanın bir deneme sürümü yayınlandı ve 300 kullanıcıdan geri dönüt alındı. Şirket borsayı başlangıç aşamasında tanıtmak ve popüler hale getirmek için çeşitli avantajlar sunuyor. Bunlardan biri de 14 Eylül’e kadar işlem ücreti alınmayacak olması. GBX’in CEO’su Nick Cowan konuyla ilgili şöyle bir yorum yaptı:

“Bugün GBX’in şu ana kadar yaşamış olduğu en heyecan verici gelişmeye imza atıldı.”

Cowan’a göre merkezi Cebelitarık’ta bulunan bu yeni borsanın açılmasıyla birlikte dünyaya artık “Cebelitarık’ın da icraate hazır olduğu” mesajı veriliyor.

Yasal Boyut

Cebelitarık’ta kurulan bu borsa AB’nin finans alanındaki yasalarına tabii tutulacak. Cebelitarık’taki Finansal Hizmetler Komisyonu’nun da borsayla ilgili çeşitli düzenlemeleri olabilir ancak genel olarak AB yasalarına bağlı kalınacağını söyleyebiliriz. Bu da KYC yükümlülüklerinin AB standartlarına göre uygulanacağı anlamına geliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment