Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çek Cumhuriyeti Sert Kripto Para Regülasyonları İle Tepki Çekiyor!

Yeni ortaya çıkan bir habere göre Çek Cumhuriyeti yakın bir tarihte Avrupa Birliği’nin gerektirdiğinden çok daha sert kara para aklamayı önleme ve buna benzer kripto para regülasyonları uygulamaya başlayabilir. Yerel bir haber kaynağı olan Hospodářské Noviny’in 8 Ağustos tarihinde aktardığı bilgilere göre Çek Cumhuriyeti’nin bu eylemi ülkedeki kripto para firmalarını oldukça zor duruma düşürebilri.

Görünüşe göre Çek yetkililer ülke içerisinde hizmet verip bunu bildirmedikleri durumda 20.000 dolara kadar cezaya çarptırılabilecekler. Söz konusu ceza aslında AB’nin Beşinci Kara Para Aklamayı Önleme Direktifinin de ötesinde ve bu durum ülkedeki kripto para yatırımcılarından da tepki çekiyor.

Şu an için Çek yetkililerin bunu ne zaman yürürlüğe sokacağı kesin olarak bilinmese de, AB üye ülkelerden 2020 yılının 20 Ocak tarihine kadar kendi belirli yasalarını yürürlüğe sokmalarını talep etmişti.

Kripto para sektörü özellikle Libra’nın tanıtılmasından sonra ciddi bir tepkiye maruz kaldı ve bu durum Bitcoin’in bile ABD Başkanı Donald Trump tarafından eleştirilmesine yol açtı. Bitcoin’in yanı sıra XRP gibi sınır ötesi ödeme için kullanılan kripto paralar da Libra’nın piyasaya çıkması ile değer kaybetti ve regülasyonların sıklaştırılması bu kaybı bir nebze daha arttırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment