Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Token Arzları ICO’ların Bitmesine Rağmen Kazandırmaya Devam Ediyor!

Kripto para sektörü en kazançlı fon toplama yöntemlerinden birisi olan ICO’ları kaybetmiş olsa da hala piyasada ciddi bir fon toplama etkinliği mevcut. 1 Ağustos tarihinde teQatlas tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre ICO’ların alternatifi olarak bilinen token üretim etkinlikleri (TGE) 2019 yılının ilk yarısında 2 milyar dolarlık fon topladı ve bu temel olarak blockchain firmaları aracılığıyla risk sermayesi yatırımı olarak gerçekleştirildi.

TeQatlas’ın raporu hem geleneksel hem de modern yöntemlerle yatırım yapan 2.500 blockchain firmasını araştırdı ve menkul kıymet anlaşmalarının yanı sıra borsaların yaptığı IEO’ları da mercek altına aldı.

TGE vs. conventional equity funding in blockchain firms, 2014-19

Geleneksel yollar (mavi renk) ile token üretim etkinliklerini (yeşil renk) karşılaştıran teQatlas verileri 2018 yılında ikinci yöntemin rekor kırdığını ve 15 milyar dolar gibi bir sermaye toplanmasına yol açtığını göstermekte. 2018 yılı özellikle ilk dijital para arzlarının zirve yaptığı ve tek bir ICO’nun bile 4 milyar dolar gibi rekor bir fon topladığı dönem olmasından ötürü çok kazandırdı.

Ancak ICO’ların regülasyonlarla ilgili sıkıntılar ve bazı projelerin insanları dolandırması sonucu bitmesi veya popülerliğini kaybetmesi sektörü de ciddi sekteye uğrattı ve IEO’lar olmasına rağmen modern yöntemlerle elde edilen fonlama 2 milyar dolara kadar düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment