Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çekoslavakyalı Enerji Şirketi Kripto İle Gaz Satıp Fon Toplayacak

25 mayıs tarihinde yerel bir haber kaynağı olan Hospodářské’in belirttiğine göre, Çek bir enerji ve gaz şirketi olan Pražská plynárenská, Prag içindeki ve etrafındaki enerji projeleri için kripto para birimleri ile fonlama yapmayı planlıyor.

Gaz şirketi ülkedeki yeşil alan ve gaz projeleri için yeni bir yatırım platformu kurmayı planlıyor. Bunu yaparken de yatırım yapmak isteyenlerin hem Çek para birimi olan koruna hem de kripto para birimi kullanmasına olanak sağlayacak. Fon toplama olayının kripto para birimleri ile yapılmasının yanı sıra şirket aynı zamanda kendi hizmetleri için kripto para olarak yapılan ödemeleri de kabul edecek.

Pražská plynárenská  şirketinin yönetim kurulu başkanı olan Pavel Janeček, şirketin bu girişiminin daha genç bir jenerasyondan gelen müşterileri çekmek için olduğunu söyledi:

”Sokaklardaki genç müşterileri çekmek istiyoruz ve işlevsiz ve modası geçmiş bir kurum olarak görülmek istemiyoruz.”

Janecek’e göre şirket Haziran ayı gibi yakın bir tarihte bu ödeme işlemini gerçekleştirmeye başlayacak. Ödeme için kullanılan kripto para birimleri otomatik olarak itibari paraya dönüştürülecek. Janecek konu hakkında şunları ifade etti:

”Kripto para birimlerinin gelişimi hakkında yorum yapmayacağım. Ancak eğer birisi alternatif bir birim ile ödeme yapmak isterse bunu mümkün kılacağız.”

42.000’in üzerinde müşteriye sahip olan şirket şu an için ülkede yaptığı hizmet için kripto para birimi kabul eden tek şirketi konumunda.

Duyurunun şirketin bu yılki gelirlerini açıklamasından hemen sonra gelmesi ise başka bir dikkat çeken unsur. Zor geçen kış koşullarının da yardımda bulunduğu şirketin net kar marjı 30 milyon koruna’dan 1.19 milyar koruna’ya çıkarken (yaklaşık 53.9 milyon dolar), satışları ise neredeyse 12 milyar koruna (544 milyon dolar) civarına ulaşmış. Şirket bu yıl için daha fazla kar ve daha çok müşteri geleceği tahmininde bulunsa da toplam kar marjının daha düşük olacağını düşünmekte.

Geçen yılın Ağustos ayında Czech National Bank (merkez bankası) Bitcoin gibi kripto para birimlerinin geleneksel bankacılık sistemine herhangi bir tehdit oluşturmadığını belirtmişti. Banka tarafından yapılan açıklamada ”Bitcoin’den korkmayın” ifadesi yer alırken itibari paraların ticaret için hala daha uygun bir konuma sahip olduğuna yer verilmişti.,

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment