Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius CEO’su: Bitcoin’de Görülen Düzeltme Sağlıklı

Kripto para şirketi Celsius CEO’su Alex Mashinsky, katıldığı Bloomberg programında bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu. Mashinsky, btc’de görülen düzeltmenin sağlıklı olduğunu ve düşüşe rağmen Fed’in para basmaya devam etmesiyle insanların bitcoin almaya devam edeceklerine inandığını söyledi.

Celsius CEO’su Alex Mashinsky, bitcoin’in en iyi performans gösteren varlık olma özelliğini koruduğunu dile getirdi ve “Geçen yıldan bu yana %300 yükseliş kaydeden btc’nin düzeltme görmesi şu durumda sağlıklı görünüyor.” yorumunu yaptı. Bitcoin’in yanı sıra ethereum gibi bazı kripto paraların da rekor kırdığını ifade eden CEO, bu durumu geleneksel piyasalardan kripto para piyasalarına doğru büyük bir akış olarak yorumladı.

Bitcoin sınırlı arzı ile kazanıyor

UBS Wealth Management, regülasyon konuşmaları ve merkez bankalarının CBDC çalışmalarının bitcoin’i Myspace veya Netscape gibi yok olmaya sürükleyeceğini açıkladı. Celsius CEO’su, bu açıklamaya karşılık olarak şunları söyledi:

“Çin CBDC geliştiriyor ancak bu paranın sınırlı bir arzı olacağını söylemiyor. Fed de dolar basıyor ve dijital dolar çıktığı zaman piyasaya sınırsız dijital dolar sürmeye devam edecek. Bitcoin’in buradaki avantajı sınırlı bir arza sahip olması.” 

CEO, bitcoin’in sınırlı arza sahip olduğunu bilenlerin bir şekilde btc almak isteyeceklerini, bunun da fiyatı yükselteceğini belirtti.

Kurumsallar perakende yatırımcıdan btc alıyor

Alex Mashinsky’e göre bitcoin’de görülen son rallinin 2017’den farkı, perakende yatırımcılardan ziyade kurumsal yatırımcıların etkisinin görülmesi oldu. Celsius’un yönetimi altında 5.3 milyar dolarlık varlık bulunduğunu söyleyen Mashinsky, şirketin 2020 yılında ciddi oranda büyüme kaydettiğini belirtti. CEO, “Bitcoin’i benimseyenlerin sayısı hem perakende hem kurumsal tarafta hızla arıyor.” dedi.

JPMorgan, Citi Bank gibi büyük şirketlerin bitcoin’i tavsiye etmeye başlamasına değinen Mashinsky, yıllardır kripto para piyasasında olan perakende yatırımcıların parasının kurumsallara aktığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!