Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius Network Cephesinde Yıkım Devam Ediyor: CEO’nun Ardından Kurucu Ortak da İstifasını Açıkladı

İflas eden kripto para platformu Celsius Network’ün kurucu ortağı Daniel Leon, Celsius varlıklarının açık arttırma ile satışına günler kala istifa ettiğini açıkladı.

Kripto para şirketi Celsius cephesinde temmuz ayında açıklanan iflas kararının ardından işler kötüye gitmeye devam ediyor. Bloomberg tarafından onaylanan habere göre geçtiğimiz günlerde CEO Alex Mashinsky‘nin istifasının ardından şimdi de şirketin kurucu ortağı ve Baş Strateji Sorumlusu Daniel Leon istifasını duyurdu.

Celsius’un arta kalan varlıklarının açık arttırma ile satılacağı 17 Ekim tarihinden bir kaç hafta önce gelen bu istifa, işlerin ne kadar ciddi olduğunu ve adeta batan geminin hızlıca terk edildiğini gösteriyor.

Şirket hakkında açılan davalar devam ederken mahkeme belgeleri Celsius’un toplam 6,7 milyar doları aşan borcu olduğunu ve şirketin kalan varlıklarının yaklaşık 3,9 milyar dolara tekabül ettiğini ortaya koydu. Söz konusu mali dengesizliğin ve ortaya çıkan 2,8 milyar dolar açığın nasıl tamamlanacağı ise belirsizliğini koruyor. Aynı şekilde mağdur konumdaki yatırımcıların nasıl bir geri ödeme alacağı da belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Şirketin kalan varlıklarıyla FTX CEO’su Sam Bankman-Fried‘in ilgilendiği biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!