Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO CZ İddiaları Doğruladı: Binance Bu Borsadaki Yatırımlarını Artırdı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Endonezyalı kripto para borsası Tokocrypto’yu satın aldığı iddialarının ardından CEO Changpeng Zhao (CZ) konuya açıklık getirdi.

Gün içerisinde çıkan haberlerde, Binance‘in Singapur merkezli Tokocrypto‘yu resmen satın aldığı gündeme gelmiş ve iddialar ile birlikte borsanın yerel token’ı TKO‘da %45’e yakın yükseliş yaşanmıştı.

Bu haberlerin ardından Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan CEO CZ, halihazırda hissedarları olduğu kripto para borsası üzerindeki yatırımlarını artırdıklarını söyledi.

Binance, en başından beri Tokocrypto’nun en büyük yatırımcısıydı. Sadece daha fazla nakit sağlayarak hissedarlığımızı artırdık.

“Hisse artırma” işlemlerinin bir sonucu olarak mevcut CEO Pang Xue Kai’nin görevinden ayrılacağı belirtilirken görevi Yadhono Rawis’in üsteleneceği söylendi. Ayrıca bu gelişmeler doğrultusunda borsa çalışanlarının %58’inin işten çıkarıldığı bildirilirken Tokocrypto’nun yalnızca borsa işleriyle ilgileneceği bunun dışındaki NFT pazar yeri gibi faaliyetleri askıya alacağı açıklandı.

Aktarılan bilgilere göre Endonezya tarafından regüle edilmiş ilk kripto para borsası olan Tokocrypto, satın alma işleminin sonucunda herhangi bir isim değişikliğine uğramayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!