Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Açıkladı: İşte 2022’de En Çok Takip Edilen Kripto Paralar!

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, borsa üzerinde 2022’in en çok takip edilen kripto paralarını paylaştı. Popüler meme token Shiba Inu (SHIB), Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) ardından listede yerini aldı.

Binance 19 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, borsa kullanıcıları tarafından 2022’nin en çok takip edilen kripto paralarını paylaştı. Listede sektörün önde gelen kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum’un ardından yoluna bir sosyal deney olarak başlayan Shiba Inu‘nun yer alması ise yatırımcıları şaşırttı.

Üç kripto birimi de 2022 yılında %70’in üzerinde değer kaybı yaşamasına rağmen 2021 yılı içerisindeki performansları ile bu yıl da yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Uzmanlar, Bitcoin’in kurumsal taraftan gelen güçlü talepler sayesinde Ethereum‘un ise geçtiğimiz aylarda iş kanıtı sisteminden (PoW) hisse kanıtı sistemine (PoS) geçmesiyle ilgiyi üzerlerinde tuttuğunu düşünüyor.

Öte yandan analistler, Shiba Inu’nun bu listeye topluluk tarafından gördüğü yoğun destek ve son zamanda önde gelen birçok şirketin meme token’ı ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başlaması sayesinde girdiğini düşünüyor. Shiba Inu’nun yakın zamanda topluluk tarafından beğeniyle karşılanan kart oyunu ve üzerinde çalışılan katman-2 çözümü Shibarium projesi de meme token’ın popülerliğini sürdürmesine yardımcı olan diğer etkenler arasında bulunuyor.

Ayrıca uzmanlara göre Binance’in, Shiba Inu işlemlerinden elde edilen komisyon gelirlerini SHIB yakımı için kullanması da SHIB yatırımcılarının ilgisini taze tuttu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!