Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Ethereum Balinası 4 Yılın Ardından Harekete Geçti: 23 Bin ETH’lik Trasfer

Atıl halde bulunan iki Ethereum (ETH) adresi yaklaşık 4,5 yılın ardından yeniden aktif olarak 27 milyon dolar değerinde 22.982 Ether transferi gerçekleştirdi.

Blockchain güvenlik ve veri analitik şirketi PeckShield 19 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dört yılı aşkın süredir atıl halde bulunan iki Ethereum adresi tarafından yakın zamanda 27,2 milyon dolar değerinde 22.982 Ether’in hareket ettirildiğini bildirdi. Son işlemleri 2018’in Ekim ayında gerçekleşen adreslerin Genesis ve Poloniex üzerinde kayıtlı olduğu görüldü.

Resim

Verilere göre hesaplardan birinde 13.103 diğerinde ise 9.878 Ether‘lik bir transfer gerçekleştirildi. Paylaşımda yer verilen görselde, Ethereum fiyatının yaklaşık 200 dolar civarında bulunduğu Ekim 2018 tarihine kadar aktifliği süren hesapların 18 Aralık 2022’ye kadar atıl kaldığı fark edildi. Genesis’ten 2016 yılında dışarı çıkarılan Etherler ile Poloniex’den 2018 yılında çıkan Etherlerin bir noktada birleşmiş olduğu ve 4 yıldır hareketsiz bir biçimde beklediği görüldü.

Transferlerin kim tarafından, hangi amaçla ve kime yapıldığı bilinmese de sosyal medyada bazı kullanıcılar transferlerin Core DAO (merkeziyetsiz otonom organizasyon) adlı bir proje ile ilgili olabileceğini iddia etti. Ancak araştırmalar sonucunda spekülasyonların doğruluğunu kanıtlayacak herhangi bir bilgiye rastlanmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!