Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO Do Kwon Hakkında Şok İddia: Terra (LUNA) Fiyatını Manipüle Ettirdi

Güney Koreli savcılar Terraform Labs CEO’su Do Kwon’un Terra (LUNA) fiyatını manipüle ettirdiğini iddia etti.

Yerel bir ajansın 3 Kasım tarihli haberine göre Güney Koreli savcılar, Do Kwon’un bir çalışanını LUNA fiyatını manipüle etmekle görevlendirdiğine dair yazışmalara erişti. Savcılar yazışmaların bir konuşma geçmişine ait olduğunu ifade etti.

Güney Koreli savcılar, Do Kwon’un özel olarak fiyat manipülasyonuna dair talimat verdiğinin kanıtlarla sabit olduğuna dikkat çekerken yazışmalara dair ayrıntıları açıklayamayacaklarını belirtti. Savcılar Do Kwon’a karşı dosyaları güçlendirdiklerini öne sürerken Do Kwon birçok sefer hakkında düzenlenmiş geçerli bir dava dosyası olmadığını iddia etti.

Haberde, Do Kwon’un Avrupa’da olduğunun tahmin edildiği ve 3 Kasım itibariyle geçerli bir pasaportunun olmadığı bildirildi. Do Kwon’un artık nerede olursa olsun yasa dışı bir göçmen olduğu ve yasal olarak ülkeler arasından seyahat edemeyeceği bilgisine de haberde yer verildi.

Ajansın verdiği bilgilere göre Do Kwon’un yakalanması durumunda kendisine, Terraform kurucu ortağı Nicholas Platias’a ve Luna Vakfı Muhafızlarına karşı açılan 57 milyon dolarlık davada yargılanacak.

Sürekli kaçak olmadığını yalnızca can güvenliği sağlamaya çalıştığını dile getiren Do Kwon 4 Kasım tarihinde paylaştığı bir gönderide, hakkında asılsız iddialar öne süren herkesi ortak bir buluşma ayarlamayı düşündüğünü ve dünyanın her yanından polislerin de bu buluşmaya davetli olacağını belirtti

Öte yandan Do Kwon 3 Kasım tarihinde sosyal medya hesabı üzerinde gizemli bir gönderi yayınladı. Gönderide bir tüy emojisi, tokalaşma emojisi ve tren emojisi paylaşan CEO’un neyi ima ettiği henüz anlaşılamadı. Ayrıca CEO son 3 haftanın kendisi için oldukça yaratıcı geçtiğini de belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!