Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cezayir Hükümeti Kripto Paraları Yasaklamayı Planlıyor

Cezayir hükümeti adım adım Bitcoin‘i ve diğer tüm kripto paraları tamamen yasaklamaya doğru ilerliyor. Kripto paraların bir ödeme metodu olarak kabul edilmemesinin ötesinde, kripto paraların kullanımı ve kripto para sahibi olmak da yasaklanacak gibi görünüyor.

Yerel gazeteci Maghreb Emergent’in yazısına göre Millet Meclisi şuanda Bitcoin’i illegal hale getirecek 2018 Finans Tasarısı üzerinde çalışıyor.

Tasarının bir bölümü:

“Bu kararın ihlali, yönetmelikteki yasa ve düzenlemeler doğrultusunda cezalandırılacaktır.”

Tasarıdaki Diğer Kararlar

Tasarıda geçen ifadelere göre Cezayir hükümeti, dijital işlemlerde kripto paraların kullanımını daha sert şekilde kontrol altına almak istiyor. Tasarıya göre, anonim olmaları sayesinde kripto paralar uyuşturucu ticareti, para aklama, vergi kaçakçılığı gibi illegal eylemlerde kullanılabiliyor…

Diğer Ülkelerin Kripto Paralara Bakışı

Kripto paraların kullanımı ve gittikçe yaygınlaşması konusunda bir şeyler yapma gereksinimi duyan tek ülke Cezayir değil. Endonezya hükümeti Bitcoin’i yasal bir ödeme metodu olarak tanımayacağını açıklamıştı. Bu yüzden Endonezyalı büyük borsalar da dahil olmak üzere birçok kripto para borsası ülkedeki işlemlerini gönüllü olarak durdurdular.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • aoce
    Posted 29 Ekim 2017 - 16:16 16:16

    Kaynak diye websitesini gösteriyorsunuz. Yazıyı neden vermiyorsunuz?

    • Fatih TAŞDEMİR
      Posted 29 Ekim 2017 - 16:31 16:31

      Kaynak olarak gösterdiğimiz sitenin bünyesinde olan bir yazı. İçerisini incelerseniz ulaşabilirsiniz. Adı üstünde “Kaynak: ” olarak belirtiyoruz. “Yazı linki: ” değil.

Leave a comment