Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon SBI Holdings Bitcoin Madenciliği Hazırlığında

SBI Group’un finansal hizmetler bölümü SBI Holdings, kripto para endüstrisinde ve blockchain teknolojisinde daha derine inmeyi amaçlayan bir plan açıkladı.

SBI’dan gelen son finansal raporda “dijital para bazlı finansal bir ekosistemin kuruluşu” üzerine bir plan yayınlandı. Söylenene göre bu planın amacı, blockchain teknolojisi üzerinde araştırma yaparak “sistematik bilgi” toplamak.

Şirketin misyonu, açıklamaya göre kripto para marketlerindeki “problemleri çözmek.” Bunun gerçekleşmesi içinse şirket madencilik yaparak, yeni ödeme yöntemleri ve yatırım araçları geliştirerek direkt kripto para elde etmeyi hedefliyor. SBI kripto paralarla aynı zamanda “para transferleri, ticari işlemler ve alım satımlar” konularında da çalışmayı planlıyor:

“SBI Group kripto para elde etmek için çalışmalar yapacak. Elde edilen dijital paralar, kullanıma sunulan ürünlerin ve servislerin geliştirilmesi ve market likiditesini kontrol etmek için kullanılacak. Bu işlemi BitcoinBitcoin Cash madenciliği ve Ripple’a (%10.5 oranında) yapılacak olan bir yatırımla gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

Kripto para endüstrisiyle içli dışlı bir hale gelmek isteyen şirket, bu açıklamadan sonra hedefini “büyük çapta lider bir kripto para borsası” kurmak olarak yenilemiş bulunuyor.

SBI 2016’dan beri blockchain’e ve kripto paralara artış gösteren bir ilgi besliyordu. Bu alanda ilk yatırımlarını Japon borsa bitFlyer’a yapan şirket, daha sonra teknoloji üzerinde kendi testlerini de gerçekleştirmeye başladı.

SBI ve blockchain bazlı ödeme teknolojisi Ripple, geçtiğimiz Eylül ayında yaptıkları bir açıklamada ortak bir çalışma yürüteceklerini söylemişti. Ripple tarafından son zamanlarda yapılan bir duyuruya göre, “distributed ledger” yani paylaşımlı kayıt teknolojisi kullanılarak Güney Kore’li ve Japon bankalar arasında kurulan bir para transfer sistemi yakında test edilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment