Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Endonezya Merkez Bankası Bitcoin ve Kripto Para Karşıtlığına Devam Ediyor

Endonezya Merkez Bankası, dijital para karşıtı kampanyasına, Bitcoin’in ödeme metodları arasından kaldırılmasını emrederek kaldığı yerden devam ediyor. Banka Bitcoin‘in Endonezya’da hem yasal olmadığını, hem de değişim ve ödeme aracı olarak kullanılmadığını söyledi.

Merkezi banka tarafından yapılan son eylem Endonezya merkezli Bitcoin ödeme platformları olan BitBayar ve TokoBitcoin‘in kapatılmasının sebebi olarak görülüyor. BitPay gibi hizmetlere alternatif olan BitBayar, 1 Kasım’da hizmetine son vereceğini açıkladı.

Aynı zamanda, TokoBitcoin de bu önde gelen sanal para birimini ödeme şekli olarak kabul etmeyeceğini söyledi.

Bankanın bu hizmetlerin kapanmasına dair isteğine ilişkin resmi bir açıklama bulunmasa da, merkezi banka yöneticisi Agus Martowardojo tarafından yapılan Bitcoin karşıtı açıklama bu yöne işaret ediyordu.

Bu açıklamada, Martowardojo bu çok seçilen kripto para biriminin yasal olmadığını ve kullanıldığı takdirde yetkililer tarafından önlem alınacağını söyledi.

Endonezya’nın dijital paralara yönelik son kampanyası 2014’ün Şubat ayında Reuters tarafından yazılan bir raporda Endonezya hükümetinin ülkede sanal paraların kullanımını yasakladığı yazıyordu. Banka ayrıca bu paranın yasal olarak kullanılmasına karşın da bir uyarıda bulundu.

Banka açıklamasında:

“Bitcoin ve diğer dijital paralar ne bir para birimi ne de yasal sayılabilir. İnsanları Bitcoin gibi diğer dijital paralar konusunda dikkatli olmaları adına uyarıyoruz.”

Ancak hükümet, dijital para birimleri üzerindeki konumunu yeniden değerlendirdi ve bireysel kullanıcıların işlemlerine, Bitcoin alışverişine ve sanal para içeren iş hizmetlerine neredeyse göz yumdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment