Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

China Renaissance: Blockchain Bitcoin’den Daha Önemli

Çin yatırım bankasının yöneticisi, Bitcoin‘in temelinde yatan teknolojinin Bitcoin‘in kendisinden daha önemli olduğunu belirtti.

China Renaissance şirketinin CEO’su Fan Bao, CNBC ile yaptığı bir röportajda, bitcoin sektörünün yükselmeye meyilli olduğunu fakat bunun altında yatan blockchain teknolojisinin daha ilgi çekici olduğunu ve finansal hizmetler sektöründeki en yıkıcı niteliğe sahip olan teknoloji olduğunu da dile getirdi.

“Sektöründe daha geniş bir uygulama alanına sahip olduğundan Blockchain teknolojisine dair güçlü bir inancım var.” diye ekledi.

Onun bu yorumları Bitcoin’in geçen hafta $6,100  ile rekor bir yüksekliğe ulaşmasından sonra geldi. Bu rekor zaman zaman $5,500 civarına da düştü. Aynı zamanda özellikle merkezi piyasalar çevresinde, teknolojiyle ilgili çeşitli finans uygulamaları arasında yer alıyorlar.

CoinDesk tarafından verilen rapora göre, Rusya’nın Ulusal Güvenlik Deposu (NSD), akıllı sözleşmeler ve ‘Hyperledger Fabric‘ blockchain’ini kullanarak ilk kez canlı tahviller ihraç etti. Ayrıca Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası blockchain teknolojisini yeni kullanım alanları keşfetmek için geliştirmeyi amaçlayan küçük firmalar adına özel bir sektör kurma çabasında.

Röportaj sırasında Bao ayrıca Çin hükümetinin serbest piyasa politikasına karşı liberal bir yaklaşım içinde olduğuna dikkat çekti.

Hatta çok yakın zamanda yapılan bir anonsa göre, Çin Merkez Hükümeti, ülkenin tedarik zinciri sektörüne güvenilirlik sistemi kurmak için blockchain uygulamasının gerekli olduğunu ve böylece bu teknolojinin gelişmesine de destek vereceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment