Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Katalonya Bağımsızlık Sonrası Kendi Kripto Parasını Yaratacak

Bağımsızlık Mücadelesi

İspanya’nın küçük ama ekonomik anlamda hayati önem taşıyan Katalonya bölgesi bağımsızlığını ilan etti ancak Madrid, bölgeyi İspanya’nın içinde tutmaya adeta ant içmiş durumda. Dünyadaki çeşitli hükümet ve kanaat önderleri bu konuda farklı görüşler bildirirken, bağımsızlığını ilan eden hükümet blockchain temelli ikamet sistemi ve ulusal bir kripto para birimi kullanmak istiyor.

İspanya’daki yerel bir gazeteye göre Katalan dijital büro (SmartCatalonia) yöneticisi dijital ikamet planlarını incelemek üzere Estonya’yı birkaç kere ziyaret etmiş bile. Estonya kendi ulusal kripto para birimi için plan yaparken Avrupa Merkez Bankası Başkanı tarafından engellenmişti.

Ulusal Kripto Para

Blockchain tabanlı ikamet sistemi Avrupa’da türünün ilk örneği olabileceği gibi daha büyük haberler de gelebilir. Bağımsız Katalan hükümeti bir merkez bankası yerine ulusal bir kripto para kullanmayı seçebilir. Rusya ve Kazakistan ulusal kripto para için çalışırken benzer bir kararın Katalonya’dan gelmesi muhtemelen büyük bir sürpriz olmayacaktır.

İlaveten, Kaynağa göre Katalonya hükümeti bu planlarıyla ilgili Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin’den tavsiye almış bile:

“Rus kökenli genç Kanadalı, onlara dijital ikamet platformu için bir ICO oluşturmalarını ve bu ikamet platformunu finanse etmeye uygun bir teklifle halka arz etmelerini önerdi. Bir ICO ile iç içe bir kripto para birimi…e-Oturum ekosisteminin içinde finanse edilebilir. Bunun anlamı Merkez bankasının gözetiminden uzak tamamen bağımsız bir ekonomik topluluk kurmak demek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment