Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı Bitcoin Hakkında Kötü Konuştu

Milyarder ve yatırımcı Warren Buffett, Bitcoin piyasasının bir balon olduğunu düşünenlerin arasına katıldı.

MarketWatch’a göre Buffett bu konudaki görüşlerini ay başında gerçekleşen bir konferansın soru cevap aşamasında açıkladı. Buffett birden fazla konu hakkında yorum yaparken kripto para piyasasına da odaklandı.

“İnsanlar artan fiyat hareketlerinden heyecanlanıyor fakat aslında Bitcoin gerçek bir balon.”

Buffett aynı zamanda Bitcoin’e biçilen değeri eleştirdi ve:

“Bitcoin’e değer biçemezsiniz çünkü o değer üreten bir varlık değil.”

Bitcoin fiyatının önemli kazandığı şu aylarda Buffett konu hakkında yorumunu yaptı. Ekim ayının başında 4.300 $ civarında dalgalandıktan sonra fiyat bir hafta önce aniden 6.100 $ civarına yükseldi. Buffett’nin Bitcoin’e karşı takındığı sert tavır kimseyi şaşırtmadı çünkü kendisi 2014 yılında konuyla ilgili açıklama yapmış ve yatırımcıların Bitcoin’den tamamen uzak durmasını tavsiye etmişti ve:

“Bu bir ilüzyon” demişti.

Buffett piyasanın son gelişmelerini takiben yorum yapan tek kişi değil. Bu haftanın başında Suudi Prens Al-Waleed bin Talal Bitcoin’in düşüş yaşayacağını beklediğini söylemişti.

Konu hakkında tamamen farklı düşünenler de var tabii. New York Üniversitesi Dekanı Aswath Damodaran, 24 Ekim’de yazdığı blog yazısında Bitcoin’in gerçek bir para birimi olduğunu ve sahtekarlıkla ilgisi olmadığını savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment