Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC, Kripto Para Gözetimlerine Ağırlık Verecek

Kripto para sektörünün hem Amerika Birleşik Devletleri özelinde hem de dünya genelinde gözünü çevirdiği ve hamlelerini merakal beklediği kurumlardan birisi de Amerikan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu CFTC.

CFTC’nin kripto para dostu başkanı olarak da bilinen ve sektörde ‘Crypto Daddy’ olarak anılan J. Christopher Giancarlo, yaptığı açıklamada piyasalar ile CFTC’nin arasındaki ilişkiyi iyileştirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, bu noktada uyum süreçlerinin de çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

CFTC’nin, piyasa ve pazar uyumları ile ilgili kurduğu birimin son dönemde piyasaları daha yakından takip etmeye başlayacağını ifade eden Giancarlo, bunun arasında kripto paraların da önemli bir yer teşkil ettiğini belirtti.

CFTC başkanı, yeni dönemde kurum olarak kripto para uyum ve gözetim süreçlerine çok daha fazla önem vereceklerini ve bu sayede kripto para sektörü ile de ilişkilerini güçlendirmek istediklerini ifade etti.

Giancarlo, daha önceki dönemde yaptığı açıklamalarda kripto paralar ile ilgili olarak oldukça olumlu ifadeler kullanmış; ve kripto paralara internetin ilk çıktığı dönemde yaklaşıldığı gibi yaklaşmalıyız demişti.

CFTC başkanı, regülasyon konusunda geride kaldıkları yönünde kendilerine yöneltilen eleştrileri ise, global trendi yakalamaya çalışıyoruz diyerek yanıtlamıştı. Başarılı isim, dünya çapında geçerli olabilecek bir regülasyon sürecinin parçası olmak istediklerini ve diğer ülkeler ile bu konuda iş birliğine hazır olduklarını da ifade ederek bir nevi mesaj vermişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment