Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Twitter’da XRP ile İlgili FUD Yayan Botlar Tespit Edildi

Son birkaç gün içerisinde yaşadığı düşüş ile kripto para sektörünün en değerli paraları listesindeki yerini Ethereum’a kaptıran ve yeniden üçüncü sıraya gerileyen XRP ile ilgili olarak Twitter’da bir takım botların FUD yaymaya çalıştığı belirtildi.

XRP topluluğunun üyeleri ve yatırımcıları, alakasız insanların Twitter mesajlarında etiketlenmeye başlayınca, durumu soruşturan kullanıcılar, XRP ile ilgili yalan yanlış bilgi yayan FUD Botlarının Twitter’da faaliyet göstermeye başladığı sonucuna vardı.

Bot hesaplardan atılan tweetlerde, XRP geliştirici ekibinin işi bıraktığı ve bu sebeple kesinlike XRP alınmaması gerektiği vurgulanırken; bu gelişme oldukça dikkat çekti.

Source: Twitter

Resimde de görülebileceği gibi, Twitter’da yer alan bot hesaplar; XRP topluluğunun çeşitli üyelerine alakasız bir şekilde mesajlar atarken; şu mesaj tipleri öne çıktı:

”Yakın dönemde Ripple’ı Twitter’dan takip mi ettin? Eğer XRP almayı düşünüyorsan, bir kez daha bu kararını gözden geçir derim. Bildiğim kadarı ile geliştirici ekip işi bıraktı ve yeni bir proje için çalışmaya başladı.”

”XRP’yi Twitter’da takip ettiğini gördüm ve sanırım elinde XRP tutuyorsun. Eğer böyleyse, bence elindeki koinleri anında satmalısın. Bildiğimi kadarıyla geliştirici ekip işi bıraktı ve yeni bir proje için çalışmaya başladı.”

Daha sonra ise XRP Twitter topluluğu bu takipçisi dahi olmayan hesaplar ile ilgili olarak uyarılar yaparken, XRP yatırımcısı olan Twitter kullanıcılarına bu tarz sahte haberler yayan hesapları şikayet etmeleri gerektiğini ve mesajların içeriğinin gerçek olmadığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment