Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WikiLeaks’ten Bitcoin Cash SV Kurucusu Wright’a: O Tam Bir Yalan Makinesi

WikiLeaks, kendisini çeşitli platformlarda birkaç sefer Bitcoin’in yaratıcısı olarak tanıtan ve bu yönüyle sektörde ‘Faketoshi’ ismini alan Craig Wright’a çok sert eleştrilerde bulunmaya devam ediyor. Dün Twitter hesapları üzerinden açıklamalarda bulunan WikiLeaks yetkilileri, Craig Wright’ın ‘bir yalan makinesi’ olduğunu iddia ederken; Wright’ın kendisini Bitcoin’in yaratıcısı olarak nitelendirdiği ve bu iddiasını dayandırdığı dökümanların sahte olduğunun kanıtlandığını belirtti.

Atılan tweetlerde, şu ifadeler kullanıldı:

”Craig Wright, tam bir yalan makinesi ve o sürekli yalan söylüyor. Daha önce kendisini Satoshi olarak nitelendirdiğini biliyoruz ve o noktada kullandığı dosyaların uydurma ve sahte olduğu bağımsız kurum ve kişiler tarafından defalarca kanıtlandı. Buna rağmen o, halen yalanlarını sürdürüyor.”

WikiLeaks’in attığı tweetler, Wright’ın 8 Şubat tarihinde belirttiği görüşlerine de aslında bir nevi cevap niteliği taşıyor. Wright, Bitcoin’in suçlular tarafıdnan kullanılan bir enstürman olduğunu ifade ederken, o noktada da Wikileaks’e bir taş atmayı ihmal etmedi. Wright, şunları demişti:

”WikiLeaks’in ve onun kurucusu Julian Assange’ın metodlarını hiç sevmedim ve sevmeyeceğim. Ancak daha da önemlisi şu ki, ben kriminallerin Bitcoin kullanmasını hiç doğru bulmuyorum. Bitcoin anarşist bir sistem olarak dizayn edilmedi; tam tersi hukuk kuralları içerisinde ticaret yapılmasına aracılık etmek istedi. Ross Ulbricht ve diğer kriminaller işi başka bir yere taşıdı. Bitcoin asla ve asla bir anarşist sistem değildir ve hiçbir zaman da olmamalıdır.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment