Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Yetkilisinden Kripto Paralar İçin Pilot Program Çağrısı

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) yetkilisi Caroline Pham, regülatörün kripto paraları regüle etmek için sınırlı bir pilot program başlatmasını önerdi.

CFTC üyesi Caroline Pham 7 Eylül tarihinde katıldığı bir etkinlikte, çabalar göz önünde bulundurulduğunda kripto paraları regüle etmek için kısa süreli bir regülasyon pilot çalışması yapılmasının önemli olabileceğini söyledi. Pham, kriptonun regülasyonu üzerine yapılacak bir pilot çalışmanın piyasada pek çok olumlu gelişmeyi teşvik edebileceğini vurguladı.

Komisyon üyesi bu kapsamda yapılacak bir girişimin piyasada likidite ve rekabeti teşvik edeceğini savundu. Pham bunların yanı sıra girişimle birlikte piyasaların bütünlüğünün ve tarafsızlığının sağlanacağını, risklerin ele alınacağını ve manipülasyonun engelleneceğini dile getirdi.

Komisyon üyesi, ilgili pilot program kapsamında bir yuvarlak masa toplanabileceğini ve regülatörün risk yönetimi, kayıt gereklilikleri, ürün ve sözleşme şartları gibi konularda kurallar önerip kabul edebileceğini söyledi. Pham, nihayetinde regülatörün verileri toplayıp inceleyeceğini ve daha sonrasında kurallarda kalıcı bir değişikliğe dair değerlendirme yapılabileceğini belirtti.

Komisyon üyesi bu çalışmaların ABD’yi kripto para alanında diğer ülkelerin önünde tutma hedefi ile uyuştuğunu söyledi. Pham, herhangi bir konu ile başa çıkmaya dair en iyi yolun olabildiğince çok bilgi toplamak, konuyu derinlemesine öğrenmek ve daha sonra bu bilgilere dayalı pratik politikalar oluşturarak pragmatik çözümler bulmak olduğunu ima etti.

Kripto para alanında regülatif netliğin sağlanması adına umutlu olduğu bilinen Pham, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple (XRP) arasındaki davada Yargıç Analisa Torres’in kararları üzerine kripto para sektöründe regülatif netlik için bir adım atıldığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!