Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC’den 110 Milyon Dolarlık DeFi Saldırganına Dava: Fiyat Manipülasyonu Yaptı!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), 114 milyon dolarlık Mango Markets saldırısından sorumlu Avraham Eisenberg’e dava açtı. 

CFTC 9 Ocak tarihinde mahkemeye sunduğu beyanda, Solana (SOL) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Mango Markets saldırganı Avraham Eisenberg‘ü piyasa manipülasyonu yaptığı gerekçesiyle dava etti. Saldırgan yaptıklarının yasal olduğunu savunmaya devam ediyor olsa da CFTC, sanığın “Emtia Borsası Yasası”nı ve çeşitli komisyon düzenlemelerini ihlal ettiğini iddia etti.

CFTC beyanda, Eisenberg’ün platform üzerindeki takas sözleşmeleri varlıklarının değerini manipülatif bir şekilde yükseltmeyi ve bu sayede geri ödemeyi düşünmediği önemli bir miktarda varlığı ödünç almayı amaçladığını öne sürdü. Kurum, saldırganın eylemlerinin yasal olduğunu ancak fiyat manipülasyonu suçu işlediğini belirtti.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından 27 Aralık tarihinde tutuklanan Eisenberg, halihazırda Porto Riko Mahkemesi’nde aynı olaya ait iki farklı suçlama hakkında kaçma ihtimaline karşın tutuklu yargılanıyor.

Uzmanlar CFTC’nin bu davaya katılarak kripto para piyasaları üzerindeki sert tavrını göstermeyi ve FTX skandalındaki payını unutturmayı amaçladığını öne sürdü. FTX, iflasından önce ABD Kongresi’nde CFTC’ye kripto para piyasalarında daha fazla yetki verilmesini sağlayacak bir yasa tasarısı için baskı kuruyordu ve bu baskıya CFTC üyelerinin de katıldığı biliniyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!