Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlockFi Açıkladı: Yöneticiler İflastan Önce ya da Sonra Para Çekti Mi?

İflas eden kripto kredi şirketi BlockFi, şirket yetkililerinin iflastan önce ve sonraki dönemde herhangi bir para çekme işlemi yapmadığını öne sürdü ve yakın zamanda tüm mali durum tablosunun yayınlanacağını belirtti.

BlokcFi şirketinde görevli bir avukat pazartesi günü New Jersey Bölgesi ABD İflas Mahkemesi’ne yaptığı açıklamada, BlockFi yönetim ekibinin hiçbir üyesinin 14 Ekim‘den bu yana platformdan herhangi bir kripto para çekmediğini beyan etti. Avukat açıklamasına ek olarak aynı şekilde ekipten hiç kimsenin 17 Ağustos‘tan sonraki süreç boyunca 0,2 BTC‘den büyük bir para çekme işlemi yapmadığını öne sürdü.

BlockFi hukuk danışmanları, şirketin 11 Ocak tarihinde varlıklarını, yükümlülüklerini ve mali durum tablosunu yayınlamayı planladığını söyledi ve BlockFi daha sonra Twitter’dan bu açıklamayı doğruladı.

Hukuk firması Kirkland & Ellis‘in ortağı ve BlockFi’nin temsilcisi Joshua Sussberg konuyla ilgili açıklamasında “Buradaki önemli çıkarım, Celsius gibi şirketlerin aksine BlockFi’nin iflas öncesinde bir para kaçırma girişiminde bulunmamasıdır.” ifadelerine yer verdi. Kirkland & Ellis hukuk bürosunun aynı zamanda Celsius davasıyla ilgilendiği de biliniyor.

Öte yandan yakın tarihte FTX dosyasına bakan mahkeme tarafından BlockFi’nin de hak iddiasında bulunduğu yaklaşık 450 milyon dolarlık Robinhood hissesine el konulmuş ve bu karar şirket tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!