Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’sundan Bitcoin Yorumu: Merkeziyetsiz Bir Ponzi Şeması

ABD’li bankacılık devi JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’i (BTC) merkeziyetsiz bir “ponzi şeması” olarak nitelendirdi.

Jamie Dimon 41. Yıllık JPMorgan Sağlık Konferansı’nda yaptığı konuşmada, kripto para piyasasına da değindi. CEO, kripto para piyasasının en değerli kripto para birimi Bitcoin’in merkeziyetsiz bir saadet zincirinden ibaret olduğunu öne sürdü.

Dimon, geçmişte de bir çok kez kripto paraları hedef alarak bir değeri olmadıklarını ve yatırımcıların yalnızca spekülatif kazanç umuduyla bu varlıklara yatırım yaptığını iddia etmişti. Ancak CEO, zaman içerisinde görüşlerini değiştirdi. Dimon mevcut durumda, Blockchain teknolojisinin değerine inansa da kripto para birimlerinin hala dolandırıcılık olduğunu düşünüyor.

Öte yandan JPMorgan da bir banka olarak kripto paralara karşı tutumunda CEO’nun izinden gitmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay bankanın Kurumsal Portföy Strateji Başkanı Jared Gross verdiği bir demeçte, Bitcoin ve kripto para sektörünün bir içsel değeri olmadığını savunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!