Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CTO Ardoino: FTX çöküş sırasında Tether’den milyarlarca dolar istedi

Tether (USDT) CTO’su Paolo Ardoino, Sam Bankman-Fried’in (SBF) FTX iflasından önce kendisinden ve ekibinden yardım almak için temasa geçtiğini ve milyarlarca dolar para istediğini açıkladı.

Paolo Ardoino yakın tarihte Forbes’a verdiği bir röportajda, FTX iflasından önce Sam Bankman-Fried‘in kendisine ulaştığını ve yardım talebinde bulunduğunu ifade etti. Ardoino’nun açıklamasına göre SBF 7 Kasım tarihinde, Tether yetkililerini aradı ve yüklü miktarda para talebinde bulundu. SBF’in talebi hakkında çok fazla ayrıntıya ya da ne kadar paraya ihtiyacı olduğuna dair bilgi vermediğini belirten Ardonio, şirketin buna rağmen bu talebi genel olarak reddettiğini söyledi.

FTX, 2022 yılında yayımlanan mali kayıtlara göre Tether’in en büyük müşterileri arasında yer alıyordu. Ardoino, SBF tarafından yöneltilen bu talepte yanlış bir şeyler olduğunu hissettiğini ve “hayır demenin kolay bir karar olduğunu” belirtti.

Birdenbire daha önce hiç istemediği bir şey istedi. Burada 10 milyon dolar gibi bir varlıktan bahsetmiyoruz, isteği milyarlarca dolardı. Konuşma şekli büyük bir sorunu olduğunu gösteriyordu.

Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri tartışmaların ve şüphelerin merkezinde yer alan USDT, geçtiğimiz günlerde farklı bir skandalın ortasında kalmıştı. Aralık ayının ortasında Binance, FTX ve Tether arasında yaşananlara dair komplo teorileri üretilmiş ve USDT’nin dolar sabitliğini kaybetmesi endişelere neden olmuştu.

Bununla birlikte Tether ekibine ait olduğu iddia edilen bir mesaj grubunda Ardoino’nun “USDT’yi korumak için ne kadar sermaye gerekirse sağlamaya hazırız” ifadeleri dikkatlerden kaçmamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!