Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Kurumsallar İşte Bu Yüzden Bitcoin ve Kripto Paraları Tercih Etmiyor

ABD’li bankacılık devi JPMorgan, büyük kurumsal yatırımcıların Bitcoin (BTC) ve kripto paraların sahip olduğu yüksek volatilitesi nedeniyle sektörden uzak durduğunu belirtti.

JPMorgan Kurumsal Portföy Strateji Başkanı Jared Gross yakın tarihte Bloomberg’e verdiği bir demeçte, Bitcoin ve kripto para sektörünün hala yüksek volatiliteye karşın ortada belirgin bir içsel değerinin olmayışının onu büyük kurumsal yatırımcılar için yatırım yapılamaz statüsünde tuttuğunu dile getirdi.

Stratejist, birçok büyük kurumsal şirketin kripto para sektörüne girmediği için rahat bir nefes aldıklarına inandığını söyledi. Gross, içinde bulunulan ayı piyasasının Bitcoin’in dijital altın veya enflasyona karşı bir korunma aracı olabileceği düşüncelerini de çürüttüğünü iddia etti.

JPMorgan finans sektöründe kripto para sektörüne karşı en mesafeli şirketlerden biri olarak biliniyor. Geçmişte de şirketin farklı birimlerinden ve kademelerinden kripto paraların bir değeri olmadığına dair açıklamalar gelmişti. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon Aralık ayının başında kripto paralar için ilginç bir benzetmede bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!