Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC’den Ripple’a Ziyaret: SEC ile Olan Davada Sona Yaklaşılmışken Zamanlama Dikkat Çekti

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) üyelerinden Caroline Pham, Ripple’ın (XRP) kritik mahkemesi öncesinde Ripple Labs’ı ziyaret etti.

CFTC komisyon üyesi Caroline Pham 19 Eylül tarihinde sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, Ripple Labs’a ziyarette bulunduğunu açıkladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’a izinsiz menkul kıymet satışı suçlamasıyla açtığı dava, bu hafta tarafların aldığı kararla kritik bir döneme girmişken böyle bir ziyaret piyasada çeşitli spekülasyonlara yol açtı.

Caroline Pham, gönderisinde Ripple kurucusu Brad Garlinghouse ile çekildiği bir fotoğrafı paylaştı. Öte yandan Garlinghouse, Pham’in gönderisini alıntılayarak Pham’i Ripple’da ağırlamaktan ve kamu-özel sektör iş birliklerinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

SEC’nin kripto para piyasalarına karşı baskıcı tutumu göz önüne alındığında CFTC bu alanda çok daha özgürlükçü ve inovatif politikalar izliyor. SEC ve CFTC arasında kripto para piyasalarının regülasyonu için yapılan örtülü mücadele devam ederken yatırımcıların tercihi CFTC’den yana oluyor. Ancak SEC, birçok kripto paranın menkul kıymet olduğunu iddia ederek bu alanda hak iddia etmekten vazgeçmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!