Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainalysis, 6 Milyon Dolarlık Yatırım Almayı Başardı

Kripto para güvenlik ve analiz firması Chainalysis, B serisi fonlama turunda iki adet dev Japon şirketten yatırım almayı başardı.

B Serisi fonlama turunun başında, Şubat ayında, 30 milyon dolarlık yatırım almayı başaran Chainalysis’in bundan sonraki dönemde Japon piyasasına yöneldiği ifade edilirken, firmanın bankalar ve Japonya’da yer alan diğer finansal kurumlar ile ilişkilerini geliştirdiği de ifade ediliyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada Chainalysis’e Japonya’nın dev finansal kurumlarından birisi olan Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) ve Sozo Ventures isimli firmadan toplamda 6 milyon dolarlık yatırım yapıldığı ifade edildi.

Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) CEO’su Nobutake Suzuki, yaptığı basın açıklamada firmanın iş modeline övgüler yağdırırken, şunları söyledi:

”Chainalysis’in sunduğu hizmet ve yapmaya çalıştığı şey, bankalar için çok değerli. Kara para aklanmasının önlenmesi ve teknolojiye ilişkin sundukları değerli veriler, yeni dönemde uyum açısından tüm bankalara bir rehber oluşturuyor. Biz de bugün yaptığımız yatırım ile birlikte bu başarılı firmayla ortaklık kurmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu sayede Japonya ve onun da genelinde Asya’da, kripto para sektörünü daha fazla kişiye ulaştırma amacındayız.”

Chainalysis, son dönemde gerçekten de güzel bir süreç yaşıyor. Firmanın elde ettiği gelir, geçen yıl özelinde dahi 16 katlık bir artış gösterirken; Japonya gibi kripto para dostu bir piyasada yapılacak olan çalışmaların da, firma açısından son derece kritik olacağı ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment