Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainanalysis: Ethereum Merge sonrası tahvil veya emtia benzeri bir araca dönüşebilir

Kripto piyasalar analiz firması Chainalysis, Ethereum’un Merge güncellemesi sonrasında tahvil ve bonolara alternatif olabileceğini iddia ediyor.

Chainalysis 7 Eylül tarihli araştırma raporunda, Ethereum’u iş kanıtı (PoW) sisteminden hisse kanıtı (PoS) sistemine geçirecek Merge güncellemesi sonrasında staking’in kurumsal yatırımcılar için tahvil ve bonolara karşın cazip bir alternatif haline gelebileceğini belirtti.

Raporda, güncelleme sonrasında doğrulayıcı olarak ağ üzerinde yer almak için giriş maliyetinin 32 Ethereum olduğunu ancak daha düşük sermayeli yatırımcıların da stake havuzlarına dahil olarak staking ödüllerinden yararlanabileceği belirtildi. Araştırmada, giriş maliyeti PoW’a göre çok daha düşük olan PoS’un yatırımcıları staking’e teşvik edeceği ifade edildi.

Chainalysis, Merge güncellemesi sonrasında staking’in kurumsal yatırımcılar için birçok açıdan borçlanma araçlarına iyi bir alternatif olabileceğini ifade etti. Ethereum staking ödüllerinin senelik “yaklaşık %15” olacağı iddialarını referans alan şirket, bunun senelik %3,5 ile %4 olarak değişen “aaa” kredi notuna sahip herhangi bir ülkenin veya işletmenin faizinden yaklaşık 4 kat daha yüksek olduğunu belirtti.

Kurumsal yatırımcıların hali hazırda staking’ten yararlandığına ve pozisyonlarını zaman içerisinde arttırdığına işaret eden şirket, yan çözümlerle giderilmeye çalışılan likit staking’in yakında Ethereum ana ağında desteklenmesiyle birlikte likidite kaynaklı endişelerin de sonlanacağını belirtti.

Öte yandan raporda, Merge sonrasında staking’in yaygınlaşmasıyla beraber Ethereum’un bir taşıma primi ile birlikte gelen tahvil veya emtia benzeri bir enstrümana dönüşeceğinden fiyatının diğer kripto paralardan ayrışmasının olası olduğu ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!