Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

iPhone 14 Lansmanı Kripto Para Dolandırıcılarının Hedefi Oldu

Çarşamba günü gerçekleşen Apple ürün tanıtım etkinliği kripto para dolandırıcılarının istismarından kaçamadı.

7 Eylül Çarşamba günü gerçekleşen Apple ürün tanıtımı etkinliği sırasında kripto para dolandırıcıları da boş durmadı. Etkinliğin izleyici kitlesinden faydalanmak isteyen dolandırıcılar YouTube üzerinden “Apple Event Live. Apple CEO’su Tim Cook: Apple & Metaverse 2022’de” ismiyle açtıkları yayın ile binlerce kullanıcıya ulaştı. Canlı olarak sunulan video, aslında tecrübeli bir göz için birçok dolandırıcılık ibaresini içerisinde barındırıyordu.

Öncelikle söz konusu video canlı değildi ve Apple CEO’su Tim Cook‘un 2018 yılında CNN ile yaptığı bir röportajın tekrar gösterimini içeriyordu. Yayının detayları incelendiğinde, sağ üst köşede Bitcoin ve Ethereum logosunun olduğu ve sol üst köşede CNN’e ait logoyu kapatmak için de “Apple Crypto Event 2022” yazısının eklendiği görülüyor. Videonun alt kısmında “Acil Yayın” ifadesine yer verilmiş olması ise bir diğer dolandırıcılık numarası olarak karşımıza çıkıyor.

Dolandırıcılar hazırladıkları bu videoyu birtakım anahtar kelimeler ile donatıp Google aramalarında en üst sıraya taşımayı başardılar. Bu sayede binlerce kullanıcıya ulaşan sahte video, içeriğine eklendiği zararlı linkler ile izleyicileri bir dolandırıcılık kampanyasının tam ortasına çekmeyi amaçladı. Anlık 165 bin izlenme seviyelerine çıkan canlı yayın sırasında Apple’ın sözde 100 bin Bitcoin satın aldığı ve Tim Cook’un röportajıyla birlikte bir çekiliş düzenlendiği hakkında duyurular yapılıyordu. Apple ile hiçbir alakası olmayan bu linklerin kaç kişiye ulaştığı ve kaçını dolandırabildiği ise bilinmiyor.

Video yayınlandıktan kısa bir süre, YouTube’un hizmet şartlarını ihlal ettiği için yayından kaldırıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!