Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainalysis’den Yeni Kripto Para Programı Açıklaması

Chainalysis, yasa dışı faaliyetler sonucunda ele geçirilen kripto paraların yönetilmesi ve depolanması için yeni bir kripto para programı başlattıklarını duyurdu. 12 Kasım tarihinde duyurulan bu program, geçtiğimiz hafta ABD’nin 1 milyon dolarlık Bitcoin’e el koymasının ardından geldi.

Blockchain analiz firması Chainalysis, yasa dışı uygulamalarda ele geçirilen dijital varlıkların nasıl saklanacağı ve dağıtılacağı sorununa bir çözüm bulmak için yeni bir kripto para programı başlattı. Chainalysis, kolluk kuvvetlerinin yasa dışı ele geçirilen dijital varlıkların yasal olana kadar ellerinde tutmaları gerektiğini belirtti.

Programın detayları

Chainalysis, duyuruda yasa dışı ele geçirilen kripto para birimlerinin yasal olana kadar kolluk kuvvetlerince saklanması gerektiğini ifade ediyor. Bununla birlikte, devlet kurumlarının ve bazı profesyonel şirketlerin ele geçirilen kripto paraların saklanması ve satılması için güvenli bir yola ihtiyaç duydukları belirtildi. Bu nedenle de böyle bir programın gerekli olduğu ifade edildi.

Chainalysis, bu programı yürütmek için Asset Reality ile ortaklık kuracaklarını bildirdi. Bu iş birliğiyle birlikte Chainalysis, Asset Reality’e ele geçirilen kripto paraların müşterilere nasıl satılacağı, çalışanların kripto para konusunda nasıl bir eğitim görmesi gerektiği gibi konularda destek olacak.

Chainalysis CRO’su Jason Bonds’un sözlerine yer veren Zdnet, Bonds’un kripto para birimlerinin yaygınlaşmasıyla hem iyi hem de kötü kişilerin bu paraları kullanım oranının da artacağını söylediğini aktardı. Bonds’un aynı zamanda blockchainin güven oluşturmak için var olduğunu ve bunun da yasa dışı faaliyetleri tespit etmede iyi bir hizmet olabileceğini söylediği de belirtildi.

Makalede, Chainalysis’in söz konusu soruşturma sırasında kolluk kuvvetlerine yardım ettiği ve Kuzey Kore’de görülen yasa dışı faaliyetlerdeki araştırmalara da yardımcı olduğu vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!