Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal’in Kripto Para Hacmi Bazı Borsaları Şimdiden Geride Bıraktı

Finans devi PayPal dün ABD’deki tüm müşterilerine kripto para hizmeti vermeye başladığını açıkladı. Bitcoin (BTC) gibi kripto paralarla alım-satım yapma imkanı tanıyan finans devi şimdiden bazı borsaların ticaret hacmini geride bırakmış durumda.

ABD’nin en popüler ikinci finans uygulaması olan PayPal birkaç haftalık deneme sürecinin ardından ülke genelindeki tüm müşterilerine kripto para hizmeti sunmaya başladı. Uygulama kullanıcıları cüzdanlarına giriş yaptıklarında Bitcoin, Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerini alıp satabiliyorlar.

ABD’deki finans şirketlerinin kripto para satışı yapabilmeleri için BitLicence adlı bir ruhsata ihtiyacı var. Kimisi tam onay alırken kimi şirket yalnızca kısmi onay alabiliyor. Kısmi onay alan şirketlerin müşterilerine kripto para satabilmeleri için tam onay almış başka bir şirket ile ortak olmaları gerekiyorKısmi BitLicence ruhsatı alan PayPal bu sebeple tam onaylı Paxos ile anlaştı. Paxos; PayPal’a sağladığı teknolojik altyapı sayesinde kullanıcıların neredeyse anlık olarak kripto para alıp satmalarını sağlıyor.

Kullanıcılarının şu ana dek tam olarak ne kadar kripto para satın aldıklarını görmek mümkün değil çünkü şirket bu bilgiyi henüz paylaşmadı. Fakat şirket Paxos ile birlikte çalıştığı ve Paxos’un ticaret hacmine kolaylıkla erişilebildiği için PayPal’in ticaret hacmine dair bir ipucu edinmek mümkün. Bunun için yapılması gereken tek şey Paxos’un hacminin PayPal ile birlikte çalışmaya başladıktan sonra nasıl değiştiğini incelemek.

PayPal hacmi Binance US’e şimdiden yetişti

Bu iki isim arasındaki ortaklığın ekim ayında başladığı biliniyor. Paxos ortak olduğu şirketlere ticari bir altyapı sağlayacağı zaman bunu itBit borsası üstünden yapıyor. Dolayısıyla PayPal’in bu platformu ekim ayında kullanmaya başladığı düşünülebilir.

paypal-ticaret-hacmi-paxos
ItBit ticaret hacmi verileri, Nomics

Bu platformun ticaret hacmi ekim ayının başında 5 milyon dolar düzeyindeydi. Aradan geçen bu birkaç haftalık süreçte bu sayının 25 milyon dolara kadar çıktığı görülebilir. Şimdilik bunu teyit etmenin bir yolu olmasa da, hacimdeki bu artışın doğrudan PayPal kaynaklı olduğu öne sürülüyor. Bu iddianın doğru olması, PayPal’in şimdiden 30 milyon dolar ticaret hacmi bulunan Binance US’e yetiştiğini gösterir.

Kullanıcıya vermiyor ama kendisi tutuyor

Finans sektörünün dev ismi, kullanıcılarına kendi uygulaması üstünden Bitcoin satsa da insanlara bu Bitcoinlerin özel anahtarını vermiyor. Bu bağlamda PayPal kullanıcılarının doğrudan Bitcoin sahibi olmadıkları, Bitcoin’in bir kopyasını aldıkları söylenebilir. Kullanıcılar bu yüzden PayPal cüzdanlarında yer alan kripto paraları başka bir yere gönderemiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!