Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ChainLink Fiyatını Rekora Götüren 3 Şey

Chainlink (LINK) bugün rekor kırarak fiyatını 20 doların üzerine çıkardı. LINK fiyatı son 24 saatte %30’a yakın yükseliş gösterdi. Chainlink, en değerli kripto paralar arasında ilk 10’da yer alıyor. Peki, Chainlink için rekorun temellerini hazırlayan gelişmeler neler?

Chainlink fiyatı bugün 16 dolardan 20 doların üzerine çıkarak rekor kırdı. LINK piyasa değeri 8.2 milyar dolara yükseldi. Chainlink için günlük ticaret hacmi 3.7 milyar doları aştı. LINK fiyatı Ağustos 2020’de 19 doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı. 2020’nin ikinci yarısında bu performansı sürdüremeyen LINK performansı, 2020’nin son ayında yeniden ivme yakalayarak bugünkü rekora kadar uzandı. Peki, bu yükselişi hangi gelişmeler tetikledi?

chainlink
LINK fiyatı için son 24 saatteki değişimi gösteren grafik. Kaynak

Paxos iş birliği

Fiziksel ve dijital varlıklar arasında köprü görevi gören dijital finans kurumu olan Paxos, varlık destekli tokenlarını DeFi alanında daha yaygın olarak kullanılabilir hale getirmek için Chainlink ile iş birliği yaptığını açıkladı. Paxos destekli sabitcoin (stablecoin) PAX ve tokenize altın olarak piyasaya sürülen Paxos Gold (PAXG) bu ortaklık ile Chainlink oracle ağına dahil oldu.

Cryptex’in kripto parası TCAP’e destek

Cryptex, dünyanın ilk toplam piyasa değeri tokenı olarak tanıttığı TCAP’in lansmanını duyurdu. Testnet aşamasında olan TCAP, Chainlink oracle’ı tarafından desteklendiğini duyurdu. TCAP tek bir çözüm ile tüm kripto para sektörüne erişim sunan bir token olarak piyasaya sürülüyor. TCAP yaptığı açıklama ile Chainlink’in merkeziyetsiz, bağımsız ve güvenilir hizmetleri çerçevesinde iş birliği konusunda mutlu olduğunu açıkladı.

Huobi ECO-Chain entegrasyonu

Bu ayın başında yapılan açıklamaya göre Chainlink, oracle çözümü olarak Huobi ECO-Chain’e (Heco) entegre edilecek. Entegrasyon Heco’da başlayacak ve DeFi uygulamalarına LINk fiyat bilgilendirmesini sunmaya odaklanacak. Ayrıca, bu ortaklık kapsamında NFT oluşturma ve VRF (Verifiable Randomness Function) hizmeti dahil olmak üzere çeşitli Chainlink oracle hizmetleri geliştirilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!