Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ı Kullanan Dolandırıcılar, 580.000 Dolarlık Bitcoin (BTC) Topladı

Elon Musk’ın dünya çapındaki tanınırlığı, Bitcoin (BTC) ve kripto para dolandırıcılarına avantaj sağlamakta. Daha önce birçok ünlü ismi kullanan dolandırıcıların Musk sayesinde ise 580.000 dolardan fazla değere sahip BTC elde ettikleri ortaya çıktı.

Elon Musk’ı kullanıp BTC topladılar 

Bleeping Computer kaynağı tarafından aktarılan bilgilere göre, dolandırıcıların en sık başvurduğu yöntem “mavi tikli” profillerin kullanımı. Twitter tarafından onay alan kişilere ait profillere saldırıp bunları ele geçiren dolandırıcılar, daha sonra kullanıcı adını Elon Musk olarak değiştirmekte. Daha önce Donald Trump veya yüksek profilli başka isimler de bu dolandırıcılık için kullanıldı.

Onaylı profil ele geçirildikten ve kullanıcı adı Elon Musk olarak değiştirildikten sonra ise kripto para sektöründeki birçok yatırımcının bildiği bir yöntem kullanılıyor. “Bana 0,5 BTC gönderirseniz karşılığında 1 BTC göndereceğim” benzeri açıklamalarla kullanıcıların fonları kolaylıkla ele geçiriliyor.

Dolandırıcıların bazen ise Elon Musk‘ın gönderilerinin altına onaylı profillerden yazarak “Elon Musk beni zengin etti” yöntemini kullandıkları görülüyor. Bu yöntemde de sektöre yabancı olan kullanıcıların iştahı kabartılıp, bizzat bu dolandırıcılık için üretilen internet sitesine giden bağlantı bırakılıyor. Söz konusu bağlantıya tıklayan kullanıcılar ise aşağıdaki gibi SAHTE ve DOLANDIRICILIK AMAÇLI bir site ile karşı karşıya kalıyor.

Elon Musk

Yukarıdaki görselde de kullanıcılara “adreslerini doğrulamaları için” belirtilen adrese 0,05 BTC ile 0,20 BTC arasında gönderim yapmaları gerektiği belirtiliyor. Bunun devamında ise gönderilen miktarın iki katının gönderileceği vurgulanmakta.

1 haftada 580.000 dolar değerinde Bitcoin topladılar 

Dolandırıcıların cüzdan adreslerine bakıldığında ise sadece 1 haftada 580.000 dolarlık BTC ele geçirdikleri görülüyor.

Dolandırıcıların aynı zamanda Ethereum odaklı işlere de imza attıkları ancak bundan 2.708 dolar gibi çok düşük bir gelir elde ettikleri görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!