Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink (LINK) NFT’ler İçin Yeni Ürününü Duyurdu: Taban Fiyatı Belirleyecek

Chainlink (LINK) geliştirici ekibi NFT’lerin taban fiyatını algılayacak ve ağlar arası aktarımını sağlayacak yeni bir algoritma geliştirdiklerini duyurdu.

Chainlink resmi geliştirici sayfasından paylaşılan içeriğe göre ekip yeni bir NFT’lerin taban fiyatını belirlemeye ve oracle işlemler arası aktarımını sağlamaya yarayan algoritmasını topluluğa sundu. “NFT Floor Price Feeds” olarak adlandırılan bu yeni hizmet sayesinde bir NFT koleksiyonunun tüm veri akışı gerçek zamanlı olarak diğer piyasalarla ve borsalarla bağlantılı halde çalışabilecek.

Örneğin veri akışının bir kurum ya da borsa tarafından kullanımı, akıllı sözleşmelerin tek bir çağrıda bir varlığın en son fiyatlandırma verilerini almasını sağlayacak. Bu kılavuz özellikle EVM (Ethereum Virtual Machine) zincirlerinde veri akışlarının kullanımı için geçerlidir. NFT Floor Pricing Feeds, Coinbase Cloud‘un toplama algoritması ve Chainlink’in oracle altyapısı tarafından desteklenerek aşırı aykırı fiyat değerlerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak ve bu beslemeleri piyasa manipülasyonuna karşı dirençli hale getirecek.

NFT Floor Pricing Feeds borç verme ve borç alma, zincir üzerindeki türevler, dinamik NFT’ler, oyun loncaları, CeFi (Merkezi Finans) ürünleri, tahmin piyasaları ve daha fazlası dahil olmak üzere yüksek kaliteli NFT verilerine dayanan uygulama durumları için kullanılabilecek.

Chainlink’in sunduğu bu hizmet ilk olarak Azuki, BAYC, CloneX, Cool Cats vb. dahil olmak üzere Ethereum (ETH) tabanlı 10 NFT serisini destekleyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!