Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink Teknolojisi Wrapped Bitcoin İçin Kolaylık Sağlıyor

1 Ekim’de BitGo tarafından duyurulan Chainlink iş birliği, Wrapped Bitcoin (wBTC) ile yapılacak işlemler için kolaylıklar sağlanacağını müjdeledi. Bitcoin sahiplerinin Ethereum tabanlı uygulamaları kullanabilmesini sağlayan ve değeri 1 BTC’ye sabitlenen Wrapped Bitcoin, Chainlink teknolojisi ile artık daha şeffaf ve denetlenebilir bir yapıya kavuştu.

Ethereum sistemindeki wBTC token miktarı 120.000 BTC’nin yani 1,3 milyar doların üzerinde ulaştı. Bu durum uygulamalar üzerinde büyük bir denetim yükü yaratmaya başladı. Yapılan anlaşma ile Chainlink sistemi, uygulanan işlemleri zincir dışı süreçlerden arındırarak daha şeffaf ve güvenli bir ortam oluşturmakta. Bu sayede uygulamalar üzerindeki yük ortadan kalkmakta ve işlemlerin otomatikleşmesi sağlanmakta.

Rezerv Kanıtı (Proof of Reserve) sözleşmesi adı verilen iş birliği ile Bitcoin blokları arasındaki ortalama süre olan her on dakikada bir BitGo saklama cüzdanlarındaki wBTC bakiyelerini kontrol ederek sistem verisinin denetlenmesini sağlanacak, beklenen eşikten sapma varsa yeni dengenin referans alınması için zincir üzerinde bir güncelleme yayınlanacak.

Merkezi Olmayan Uygulamalar İçin Faydalı Olabilir

Yapılan duyuruda Chainlink teknolojisi ile edinilen bu özelliğin wBTC kullanan tüm merkezi olmayan uygulamalar için kullanışlı ve faydalı olabileceğine değinildi. Yeni yöntemin wBTC’ye olan güveni arttıracağına ve merkezi olmayan finans piyasalarında beklenmedik olayların yaşanmasına karşı önlem niteliği taşıyacağına olan inanç belirtildi.

Normal şartlarda Ethereum tabanlı uygulamalarla çalışmaya uygun olmayan Bitcoin yerine bu uygulamalarla yapılacak işlemler için çıkan ve değeri 1 BTC’ye sabitlenen Wrapped Bitcoin, işlemlerin sayısındaki artışla beraber son derece popüler hale geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment