Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charles Hoskinson: Bitcoin İnovasyonunun ”İnanılmaz Yavaş” Olma Sebebi ”Piyasanın Ağır Topu Olmasından” Kaynaklı

IOHKFoundation‘un kurucusu ve CEO’su olan Charles Hoskinson, geçtiğimiz tarihlerde yaptığı bir röportajda Bitcoin blockchain ağı ve yan ağların var oluşu hakkında açıklamalarda bulundu. Bir kaç hafta önce Blockstream isimli firma tarafından piyasaya sürülen Liquid isimli yan ağ yüzünden bu konu aslında kripto para topluluğu üyelerinin aktif olarak üzerinde durduğu unsurlardan birisini içeriyor.

Liquid temel olarak kullanıcıların Bitcoin blockchain ağında anlık ve özel işlem yapabilmesini hedefleyen, BTC’ye 1’e 1 oranında endeksli Liquid BTC isimli bir varlığa sahip. L-BTC’nin piyasaya sürülmesi hakkında konuşan Hoskinson, şunları ifade etti:

”Kendi istediklerini dışarı çıkartmak için Bitcoin ağına fork yapamadıkları için, birleştirilmiş endekse sahip yan ağlar üretiyorlar. İş birliği gördüğüm için mutluyum, birilerinin Bitcoin’e yenilik getirmeye çalıştığını gördüğüm için mutluyum, bu yapılacak en zor iş.”

Bitcoin blockchain ağını yenilemenin ve buna ek özellikler getirmenin zor olduğunu söyleyen Hoskinson’a göre bunun temel sebebi Bitcoin’in şu an piyasadaki ”en ağır top” olmasından kaynaklanmakta. Hoskinson’a göre piyasanın en ağır abisi Bitcoin, sadece bu sebepten ”inanılmaz yavaş” hareket ediyor ve gelişiyor.

”Bunu yenileyebilmenizin tek yolu ağın üzerinde birleşik hizmetler kurmaktır. Daha sonra bir sürü birleşmiş hizmete sahip olacaksınız ve bunlar siz onaylasanız da onaylamasanız da her şeyi yapmaya devam edecekler. Bu sizin Bitcoin için yapabileceğiniz yenilik alanının tamamıdır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment