Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charles Hoskinson: Suriye’deki İnsanların Bitcoin’e İhtiyacı Var

Cardano kurucu ortağı Charles Hoskinson, bir açıklama yaparak merkezi olmayan uygulamalar ile ilgili konuştu. Ethereum eski kurucu ortağı ve şimdilerde Cardano kurucusu olan Hoskinson, merkezi olmayan uygulamaları sebepsiz yere piyasaya sürmeye çalışmanın beyhude bir çaba olacağını söylerken, merkezi alternatifler başarısız olmadıkça, kimsenin merkezi olmayan uygulama konseptini istemeyeceğini belirtti.

Başarılı isim, şöyle konuştu:

”Eğer merkeziyetsizliği, sırf laf olsun diye ve altını doldurmadan piyasaya sürmeye kalkarsak başarısız oluruz. Bu tarz bir yaklaşım, merkezi bir sistemin varlığından dahi kötü sonuçlar doğurur. Kimse de, merkezi olan sistemler çökmedikçe merkeziyetsiz alternatifleri aramaz ve onu istemez. Suriye’deki insanlar merkezi olmayan uygulamalara ihtiyaç duyuyorlar çünkü onların otoriteleri başarısız oldu. Kendi ürünlerini gittikleri her yere götürebiliyor olmaları, onlar açısından çok önemli.”

Hoskinson aynı zamanda Cardano ve IOHK olarak sektöre yaklaşımlarının da ne olduğu üzerine bazı açıklamalar yaptı. Başarılı isim, yaptıkları her şeyi açık kaynak kodlu yaptıklarını söylerken, aynı zamanda insanlara daha fazla ifade özgürlüğü tanımaya çalıştıklarını söyledi. Hoskinson, sözlerini ise şöyle sonlandırdı:

”Cardano ve IOHK olarak şu anda projelerin yaşadığı bazı sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Mikro ödemeler bunlardan bir tanesi. Aynı zamanda, yaptığımız her şeyi de açık kaynak kodlu olarak dökümente ediyoruz. Bu sayede birisi daha iyi bir şey bulduğunda, daha güçlü oluyor. Bence bu yaklaşım ve ifade özgürlüğü, gerçekten çok önemli.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment