Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee HTC’nin Blockchain Temelli Akıllı Telefonu ‘Exodus’ İçin Danışmanlık Yapacak

Tayvanlı elektronik devi HTC, Litecoin yaratıcısı  Charlie Lee’nin, firmanın blockchain tabanlı akıllı telefonu Exodus için danışmanlık yapacağını duyurdu. Daha sonra Lee de HTC’nin yeni blockchain cihazına danışmanlık yapacağını attığı bir tweet ile doğruladı.


Atılan tweet içerisinde Exodus’un direkt olarak Lightning Network ve Litecoin desteği ile üretileceği de açıklandı.

Exodus cihazının bu yılın üçüncü çeyreği sırasında bir tarihte piyasaya sürülmesi bekleniyor. HTC’nin işletme ve kurum gelişimi bölümü başkanı, Exodus’un fiyatının 1000 dolarlık Finney blockchain telefonuna rekabet edebilecek seviyede olacağını ifade etmişti. Finney isimli cihaz, Sirin Labs‘ın tasarladığı bir ürün ve bu cihazın da benzer bir zamanda piyasaya çıkması beklenilmekte.

Her bir Exodus cihazı HTC tarafından kurulan blockchain üzerinde birer düğüm işlevine sahip olacak ve bu şekilde kullanıcılar cihaza ve aynı zamanda blockchain ağına güvenli bir şekilde verilerini yükleyip bunları güncelleyebilecekler. Her bir telefon buna ek olarak çevrimdışı cüzdan özelliğine sahip bir şekilde piyasaya sürülecek.

HTC geçtiğimiz günlerde Ethereum tabanlı bir oyun olan CryptoKitties ile de ortaklık imzalamış ve bu oyunun cihaz üzerinde mevcut olacağını bildirmişti.

Eleştirmenler Exodus’un Zamanında Çıkıp Çıkmayacağını Merak Ediyor

Şu sıralar HTC’nin blockchain telefonunun planlandığı gibi 2018 yılının üçüncü çeyreğinde raflardaki yerini alıp alamayacağı tam bir merak konusu. Firma yaptığı çeşitli açıklamalarda tekrar tekrar telefonunun tam olarak planlandığı gibi çıkarılacağını vurgulamıştı. Telefonun tam olarak hangi piyasada veya ülkelerde satışa sunulacağı hakkında ise çok az bilgi var. Telefonunu tasarımı hakkında ise kamuoyu ile bir adet görsel paylaşılmıştı.

 

Blueprints for HTC's Exodus blockchain smartphone.

Exodus’un tam tersine, Sirin Labs’ın üreteceği Finney cihazı ise oldukça şeffaf. Sirin, Nisan ayında yaptığı bir açıklamada bfirmasının telefonun üreticisi olacağını açıklamıştı.

Finney cihazı da aynı Exodus gibi çevrimdışı bir cüzdan özelliği ile gelecek ve buna ek olarak Exodus’da bulunmayan ”Güvenli Ekran” isimli bir özelliğe daha sahip. Özellik hakkında kamuoyu ile pek fazla detay paylaşılmadı ancak bunun Finney temelli cüzdan işlemlerinin doğru adrese gönderilmesini sağlayacağı düşünülmekte.

Exodus’un çoğu detayının ve özelliğinin gizli tutulmasına rağmen, Lee’nin bu katılımı kesinlikle projenin geleceği için olumlu etki yaratacaktır.

HTC Vive yaratıcısı Phil Chen Exodus cihazı hakkında şunları belirtmişti:

”Exodus son tüketiciye en iyi merkeziyetsiz uygulama(dApp) tecrübelerini sunmayı amaçlayan içsel güvenli donanım yapısı ve altyapısında bulunan protokollerin kendi merkez düğümlerini genişletmesine yardım edebilecek ve bu sebeple toplam blockchain dünyasını genişletmeye yarayacak olup buna adanmış ilk yerli blockchain telefonu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment