Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee, Litecoin’in Nasıl Kullanılması Gerektiğini Anlattı

Litecoin kurucusu Charlie Lee, geçtiğimiz günlerde katıldı bir podcast yayınında önemli açıklamalar yaptı. Lee, Litecoin’in kullanım alanlarına ilişkin konuşurken, LTC’nin ana kullanım alanının ödeme sistemleri olması gerektiğini söyledi.

Birçok kripto paranın da benzer bir amaçla yola çıktığını ifade eden Lee, buna karşın volalite ve diğer sıkıntıların şu an bu adaptasyonun önünde bir engel olduğunu belirtti. Lee, şöyle konuştu:

”Genel manada amacımız, Litecoin ve Bitcoin’i daha fazla alanda kullandırtmak. Bunun temel anlamda başalarılı olması için ise gerekli alt yapının hazır olması gerekiyor. Her şey yolunda ve güzel olursa, Litecoin gelecekte ciddi bir ödeme yöntemi alternatifi olarak gündeme gelebilir. Zaten amaçladığımız şey de tam olarak bu.”

Lee, Bitcoin’in altın, Litecoin’in de gümüş olduğu yönündeki fikrini de bir kez daha yineledi. Başarılı isim, ilk olarak Bitcoin’i 30 dolar iken satın aldığını ve dijital paraların etkisini çok yakından gözlemlediğini belirtti.

Bitcoin’in kendisine o dönem ciddi bir finansal özgürlük sunduğunu hatırlatan Lee, tarihte ise sadece tek bir para birimi olmadığını söyleyerek, bir alternatif olması sebebiyle LTC’yi kurduğunu açıkladı. Başarılı yönetici, sözlerini şöyle sonlandırdı:

”Litecoin’i kafamda açıkçası Bitcoin’in ucuz ve daha az maliyetli bir versiyonu olarak tasarlamıştım. Bitcoin’i bir altın olarak görürsek, aslında Litecoin’de bir gümüş olarak konumlanabilir. Ana amacımız, insanlara farklı alternatifler sunmak ve bunlar arasından seçim yapma şansı tanımak.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment