Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Shrem’in Varlıklarındaki Tedbir Emri Kaldırıldı! Winklevoss’lar Tepkili

 Kasım tarihinde kripto para dünyasının önemli isimlerinden Bitcoin Foundation kurucusu Charlie Shrem ile, yine başka bir ünlü taraf Winklevoss ikizleri arasındaki dava medyaya yansımıştı. Shrem’e karşı yapılan suçlama ise, ünlü ismin Tyler ve Cameron Winklevoss ikizlerinden ta 2012 yılında 5.000 Bitcoin çaldığı yönünde.

Charlie Shrem’in alması gerektiği kadar Bitcoin satın almadığını ve kendilerine borçlu olduğunu iddia eden Winklevoss ikizleri, davanın ilk duruşmasında Shrem’in varlıklarını dondurtmayı başarmışlardı. Ancak 8 Kasım tarihli Bloomberg haberine göre, Winklevoss ikizleri tarafından konulan varlık dondurma, Yargıç Jed Rakoff tarafından kaldırıldı.

İkizler Shrem’in onlardan çaldığı para ile lüks bir hayat yaşadığını ve lüks evler, lüks arabalar satın aldığını iddia etmişti.  Olay aslında ortaklık olarak başlayıp, değişik yollara doğru genişlemiş ve Winklevoss ikizleri Shrem’e ”diğer cebi büyük yatırımcılardan” Bitcoin satın alması için 750.000 dolar vermiş.

Kardeşlerin iddialarına göre ”bu ortaklıktan bir kaç ay sonra”, Shrem’in kendilerine aslında almaları gerektiği kadar Bitcoin vermediğini fark etmişler. Winklevoss ikizleri 2012 yılının Eylül ayında Shrem’e kendilerine Bitcoin alsın diye 250.000 dolar verirken, Shrem onlara sadece 189.000 dolarlık Bitcoin vermiş. Mahkeme belgelerine göre bu olayın yaşandığı zaman Bitcoin’in fiyatı sadece 12,50 dolar civarlarındaymış.

Bloomberg’in haberine göre Winklevoss’ların avukatı Tyler Meade, Shrem’in hala 12 milyon dolar civarında kripto para varlığı bulunduğunu söyleyip karara tepki gösterirken, Shrem’in avukatı Brian Klein ise, yasa dışı yollardan elde edildiği iddia edilen Bitcoin gelirlerinin dondurulmasının, aslında ”yasada veya gerçekte hiçbir dayanağı yok” diyerek savuşturmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment