Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Artık 50 Milyon Dolara Kadar Kredilerde Teminat Olarak Kullanılabilecek!

Kripto para tabanlı kredi limiti sağlayıcısı Cred, yakın zamanda yaptığı bir duyuruda XRP’yi destekledikleri varlık listesine ekleyeceklerinin müjdesini verdi. Yeni haber ellerinde XRP bulundurup satmak istemeyen ve ”HODL” taraftarı olan kişilerin, sahip oldukları kripto para birimlerini ABD doları kredisi için ortaya koyabilmelerini sağlayacak. Bu sayede hem yatırımcı elindeki sermayeyi satmak zorunda kalmayacak, hem de istediği krediyi alabilecek.

Kredi olanakları açısından 300 milyon doların üzerinde imkanı olduğu söylenen Cred, tek haneli rakamlarla ifade edilebilen oldukça düşük faiz oranları ile de popüler olmaya başladı. Bu durum da XRP sahiplerinin normal krediler yerine XRP’yi teminat olarak koyarak esnek ve daha az faizli bir kredi çekmesini sağlayabilir.

XRP Capital kurucusu Mike Arrington da konu hakkında yorumda bulundu ve şunları aktardı:

”Cred’den kredi alan birisi olarak, Cred’in benim ihtiyaçlarım konusunda sahip olduğu sorumluluğu takdir ediyorum. Onlar geleneksel finans hizmetleri ekosistemi ile kripto para topluluğu arasında bir köprü olmaya devam ediyorlar. XRP’yi bir varlık sınıfı olarak tanımaları da oldukça önemli.”

Cred bunun yanı sıra yakın bir zamanda kendi LBA isimli tokenlerini tanıtmış ve bunun da platformdan kredi almak için teminat olarak kullanılabileceğini açıklamıştı. Cred gibi platformların yavaş yavaş popüler olmaya başlaması, aslında kripto para birimlerinin en çok ihtiyaç duyduğu ”gerçek kullanım” imkanlarını arttırmakta ve sektörü yükselişe götürmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment