Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ChatGPT ile Geliştirilen TURBO Nedir? Balinaların Yeni Gözdesi Meme Coin!

Tümüyle yapay zeka uygulaması ChatGPT-4 tarafından üretilen meme coin Turbo (TURBO) balinaların radarına girdi.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sunulan veriler, balinaların yeni gözdesini ortaya çıkardı. Verilere göre 5 Mayıs- 9 Mayıs tarihleri arasında birkaç farklı kripto para balinası milyonlarca dolar değerinde TURBO satın aldı.

BTC12 Capital olarak tanınan balina 6-7 Mayıs tarihleri arasında, ortalama 0,00177 dolardan 1,14 milyon dolar değerinde 600 Ethereum (ETH) harcayarak 645 milyon adet TURBO satın aldı.

Bir diğer balina RookieXBT ise yakın zamanda ortalama 0,00146 dolar fiyattan 61 milyon adet TURBO almak için 71 bin dolar değerinde 48 ETH harcadı. Balinaların bu aceleci tavrı ve yoğun ilgisi sıradaki Pepe (PEPE) TURBO olabilir mi sorusunu akıllara getirdi.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda PEPE’den 4,5 milyon doların üzerinde kar eden bir balinanın, yatırımlarını TURBO’ya çevirmesi dikkatlerden kaçmadı.

TURBO nedir?

TURBO, tümüyle yapay zeka platformu ChatGPT-4 kullanılarak geliştirilmiş bir meme token projesidir. Bir kullanıcının 69 dolarlık bütçe ile ChatGPT’ye ürettirdiği TURBO, topluluk arasında PEPE’nin daha iyi ve daha merkeziyetsiz bir versiyonu olarak anılmaktadır. Turbo 4 Mayıs tarihinde piyasaya sürülmüştür.

Projeyi hayata geçiren Rhett Mankind isimli sosyal medya kullanıcısı TURBO’nun yaratılış süreci ve sonrasında alacağı kararlar hakkında şu ifadelerde bulundu:

GPT-4’e 69 dolarlık bir bütçe verdim ve ondan bir sonraki harika meme projesini yapmasını istedim. Bana verdiği tüm talimatları izleyeceğim ve süreci burada belgeleyeceğim.

İddiaya göre TURBO’nun yönetim yapısında merkezi bir kontrol sahibi yoktur ve bundan sonra da olmayacaktır. Projenin gidişatına dair bütün kararlar topluluk tarafından verilecek ve ChatGPT aracılığıyla uygulamaya konulacaktır.

Projenin şimdiye kadar verilen kararları topluluk oylaması doğrultusunda ilerlerken, TURBO’nun görseli bile yapay zeka tarafından üretildi. TURBO’nun toplam arzı ise 69 milyar adetten oluşuyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,6 yükselen TURBO, yazım esnasında 0.00131 dolardan işlem görüyor. TURBO halihazırda Uniswap gibi merkeziyetsiz borsalardan ve MEXC, Gate.io, Huobi gibi merkezi borsalardan satın alınabiliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!