Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin, ABD ve Hong Kong Dünyanın Kripto Para Madencilik Havuzlarının Yüzde 70’ini Oluşturuyor!

Piyasadaki kripto paraların bir kısmının madenciliği var, bir kısmının ise madenciliği yok olsa da, kripto para madencilik havuzları şüphesiz sektörün bel kemiklerinden birisi konumunda. Madencilik havuzlarının ve genel olarak madenciliğin kripto para sektöründeki önemi göz önüne alınınca da Çin, ABD ve Rusya gibi ülkelerin bu alanı ele geçirmek için gizliden gizliye rekabet ettiği bilinen bir gerçek olarak görülmekte.

Ancak yakın zamanda açıklanan ve dünyanın en büyük 50 madencilik havuzunu sıralayan yeni bir araştırmaya göre, Rusya rekabet konusunda bir nebze geride kalmakta.

Yukarıdaki en çok madenciliği yapılan 8 kripto para biriminin listelendiği görselde, sadece top 50 değil, bütün ülkelerdeki madencilik havuzları dikkate alınmış. Grafikteki bilgilere göre madenciliğin yıllık üretim değeri 8 milyar doların üzerine çıkmakta ve Bitcoin bunun 3’te 2’sini kapsıyor.

Kripto para madencilik havuzları konusunda pastadan en büyük dilimi alan ülke 18 lider havuz ile Çin gibi gözükürken, hemen arkasından 11 lider madencilik havuzu ile ABD, ve onun arkasından ise 6 madencilik havuzu ile Hong Kong gelmekte.

Yani teknik olarak Hong Kong, Çin ve ABD dünyanın madencilik havuzlarının %70’ini oluşturmakta. Dünyanın en büyük madencilik havuzu ise günde 3 milyon dolara yakın bir değer üreten BTC.com gibi gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment