Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Hackerlar Dünyanın En Büyük Kripto Para Borsa Hırsızlığını Gerçekleştirmiş Olabilir!

Kripto para sektörü genellikle Kuzey Kore merkezli hackerların saldırılarına maruz kalsa ve bunlarla ün kazansa da, dünyanın en büyük kripto para borsası saldırısını Kuzey Kore’li hackerlar gerçekleştirmemiş olabilir.

Japonya merkezli bir gazete olan Asahi Shimbun’un Pazartesi günü aktardığı yeni bir bilgiye göre, Rus hackerlarla bağlantılı olduğu bilinen bir virüs Tokyo merkezli Coincheck borsasının elemanlarından birisinin bilgisayarında bulundu.

Coincheck 2018 yılının Ocak ayında 500 milyon NEM token’inin çalınması ile anılmış ve o anki değere göre 530 milyon dolarlık saldırının kurbanı olmuştu. Bu da Coincheck saldırısını Mt. Gox’un da üstüne koyarak dünyanın en büyük kripto para borsa hacklenmesi haline getiriyor.

Söz konusu habere göre borsada bulunan kötü amaçlı yazılım çalışanların e-posta adreslerine gönderilmiş ve bu gönderilenler  arasında yazılımın arkasındaki kişilerin kurbanların bilgisayarlarına erişebilmesini sağlayan ve bunları kontrol edebilmelerinin bile önünü açan Mokes veya Netwire isimli olanları da bulunmaktaydı.

Mokes isimli kötü amaçlı yazılım ilk olarak 2011 yılında Rusya merkezli gruplardan çıkmış olsa da, Netwire yaklaşık 12 yıldır piyasada geziniyor. Coincheck borsasının hacklenmesi daha önce Kuzey Kore’li hackerlara atfedilmiş olsa da, bu yeni bilgi her şeyi değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment