Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Bankası’nın CIO’sundan Açıklamalar: Blockchain’e Yatırım Yapacağız

Devlete bağlı olan ancak ticari amaçlar güden Çin Bankası, fintech alanında daha fazla çalışma yürütmeyi ve bu alanda çeşitli gelişmelere imza atmayı hedefliyor.

Çin Bankası’nın CIO’su olan Liu Qiuwan, yakın zamanda katıldığı basın konferansında bankanın Blockchain, Nesnelerin İnterneti gibi teknolojilere yatırım yapmayı planladığını ve fintech alanında daha fazla çalışma yürütmek istediğini söyledi. The Paper gibi kaynaklara göre banka bu alana yatırım yapmak için yıllık gelirinin (2017 yılında 70.9 trilyon $) yüzde 1’i değerinde bütçe ayıracak.

Qiuwan yaptığı açıklamalarda bankanın bulut bilişimden, big datadan ve yapay zekadan oluşacak üç farklı platform kuracağını da söyledi. Çin Bankası’nın CIO’suna göre banka Blockchain teknolojisini 12 farklı projeye entegre etmek istiyor. Bu projeler başlıca “veri paylaşımı, sınır ötesi ödeme, dijital para, dijital fatura” gibi alanları kapsıyor. Qiuwan tarafından yapılan açıklamaların bir kısmı şu şekilde:

“2017 yılında Dünya çapında Blockchain için yapılmış olan patent başvuru sıralamalarına göre Çin Bankası’nın Blockhain için 11 patent başvurusu var ki bu da bankayı küresel şirketler arasında 20., yerel bankacılık sektöründe ise birinci sıraya koyuyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment