Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Sosyal Medya Devinden Bitcoin Yasağı!

7 Mayıs tarihinde kripto para yatırım firması Primitive‘nin kurucu ortaklarından olan Dovey Wan‘ın paylaştığı bir tweet’e göre, Çin’in sosyal medya devi ve ödeme hizmeti sağlayıcısı WeChat, kendi ödeme politikasında Bitcoin ve kripto para işlemlerini resmen yasakladı.

Wan’ın aktardığı bilgilere göre platformdaki kullanıcılar ve satıcılar kripto para alım satım işlemleri aracılığıyla hiçbir şekilde fon toplama veya token arzı yapamaz ve yapanların hesabı direkt olarak kapatılacak. Çin içerisindeki tezgah üstü (OTC) alım satım işlemlerinin çoğunun WeChat bünyesinde yapıldığına dikkat çeken Dovey Wan, bunun ciddi bir ölçüde yerel likiditeye darbe vurabileceğini ifade etti.

Binance CEO’su Changpeng Zhao da konu hakkında yorum yaptı ve ”büyük ihtimalle” WeChat’e gitgide artan baskıların yapıldığını ve bu durumun kendi istekleri doğrultusunda yapılmamış olabileceğini ifade etti. Çin son dönemlerde Bitcoin ve kripto para birimleri ile ilgili yasaklarla anılsa da, kripto para piyasası bunlardan eskisi kadar etkilenmemekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Samet
    Posted 08 Mayıs 2019 - 02:44 02:44

    Bencede pek önemli değil çinde yoyow coin var cok sessiz geliyorlar. Adamlar biask.com sitesini kurdu icerik odullendirme agi ile paylasimlardan yoyow kazaniliyor. Ustelik uyeler arasindaki yoyow transferleride ucretsiz. Yoyow ekibide bitshares ve eosun ekibi. Yazilimcilarindan biridw alibabanin yazilimcilarindan. Arastirip haber yapabilirsiniz faydali olabilir. Sitede emegi gecen tum editorlere tesekkur ediyorum takipteyim

Leave a comment