Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Starbucks ve Microsoft, Kahveyi Blockchain İle Takip Edecek!

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden birisi Starbucks ve bilişim devlerinden Microsoft, Build 2019 konferansında yaptıkları bir duyuru ile yaptıkları ortaklık gereğince ilerleyen dönemlerde bir dizi teknolojik çözüm üzerine beraber çalışacaklarını açıkladılar.

Ortaklığın üç temel girişimi, ”arabaya servis” kahve siparişleri, çekirdek bardağa kahve takibi ve çekilen her bir espresso’nun yanı sıra hangi kahve çekirdeklerinin kullanıldığı, kahvenin sıcaklığının ne olduğu ve su kalitesinin nasıl olduğunu içeren verileri toplayan akıllı makineler olarak açıklandı.

Çekirdekten bardağa olarak tabir edilen bu çözüm, direkt olarak Microsoft’un blockchain hizmeti Azure Blockchain Service tabanlı olarak yürütülecek. Kahve çekirdeklerinin ilk toplandığı tarlalardan, kahvenin Starbucks mağazalarına gittiği süreye kadar bütün aşamalar blockchain üzerinden takip edilecek. Starbucks bu yöntem ile kahveyi içen kişiler ile bunu yetiştiren kişileri bir araya getirebilmeyi umduğunu açıkladı. Söz konusu teknoloji tedarik zinciri katılımcılarının kahve çekirdeklerinin yaptığı yolculuğu takip etmesini sağlayacak.

Starbucks başkan yardımcısı Michelle Burns konu hakkında şunları ifade etti:

”Yüksek kaliteye sahip el yapımı içecekler oldukça önemli olarak bilinse de, bunların hikayeleri, insanlar, bağlantılar, bu kahvenin arkasındaki insanlık bizim yaptığımız işe asıl ilham veren unsurlardır.”

Starbucks bunun yanı sıra geçtiğimiz aylarda ünlü Bitcoin platformu Bakkt ile yaptığı ortaklık ve aldığı hisseler ile anılmıştı ancak bu konuda resmi bir onay yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment